Joulun jälkeen jäi suklaata, joten käytin ne kekseihin.
omppuja ja palloja. |
Raaka-aineet:
n. 150g suklaata
100g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n.1 dl hasselpähkinärouhetta
Perhonen,palloja ja korvaton pupu. |
Rouhi suklaa. Vatkaa sokerit ja mikrossa pehmeäksi sulatettu voi. Lisää muna ja vatkaa taas.
Sekoita kuivat aineet ja hasselpähkinä sekaisin ja lisää se sokerivoi-seokseen. Lisää vielä suklaa(t) ja sekoita hyvin.
Voit tehdä taikinasta pyöreitä keksejä tai tehdä yksi iso levy.
Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ( tai niin kauan kunnes pinta on kullanruskea)180 asteessa
Jos teit levyn, painele vielä kuumaan levyyn (pipari)muoteilla keksejä mahdollisimman lähelle toista, jottei taikinaa mene hukkaan liian paljon.Anna sitten levätä, mutta älä jätä pöydälle pidemmäksi aikaa kuin viisi minuuttia, muuten keksit kuivuvat.Jääkaappi on parempi paikka.
Perhos - ja omppumuotiit Iloleipureilta, ympyrämuotti on oma. |
Ai kun nää näyttää nameille, täytynee kokeilla joskus! :---)
VastaaPoistaHauskoista muoteista tehty ja oikein makoisan näköisiä!
VastaaPoistaNyt tuli kiva idea miten saa tuhottua joulun suklaat kivasti, kiitos!
VastaaPoistaHih, kiva olla taas avuksi : )
VastaaPoistaNam ja juuri kun minulla alkoi herkkulakko. Herkkujen syönti vähän riistäytyi käsistä joululomalla :)
VastaaPoistaMukavaa tiistaipäivää!
Nam ja juuri kun minulla alkoi herkkulakko. Herkkujen syönti vähän riistäytyi käsistä joululomalla :)
VastaaPoistaMukavaa tiistaipäivää!
Jotain hassua tapahtui ja tuli näköjään vähän useampikin kommentti ;)
VastaaPoista