maanantai 23. tammikuuta 2012

Kinuskipaloja kerhoilun merkeissä.

Moi!
Tänään kerhoiltiin taas Eveliinan kanssa ja tällä kertaa tehtiin Kinuskipaloja ja -neliöitä.
Nimistä voisi päätellä, että noh, ihan samanlaisia ohjeet kuitenkin ovat.
Mutta ei. Kinuskineliöt ovat kuin kaurakeksejä kinuskilla kuorrutettuna ja kinuskipalat taas ovat kuin mokkapaloja kinuskikuorrutteella. Ja molemmat ovat hyviä : D

Kummallakaan ei ollut kameraa mukana, joten otin kuvat kännykällä ja ovat kyllä sen näköisiä,valittelut siitä : (

Kinuskineliöt

100g voita
4,5dl kaurahiutaleita
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl siirappia

Sulata voi ja anna jäähtyä.Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita voisula jauhoseokseen ja lisää taikinaan lopuksi siirappi. Levitä pellille ja taputtele tasaiseksi.Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä ja kuorruta vasta sitten kinuskilla.

Kuvissa kinuskipaloja.








Kinuskipalat

3 munaa
3 dl sokeria
5 vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150g voita sulatettuna

Vaahdota munat ja sokeri.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää vielä maito ja lopuksi voisula.Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille tasaiseksi levyksi ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kinuskikuorrute

2 dl kuohu-tai ruokakermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
(1 rkl margariinia)

Mittaa kerma ja sokerit. Hämmennä koko ajan noin 20 minuutin ajan, kunnes kinuski sakenee.
Voit lisätä vielä margariinin, jotta kinuski saa kiiltoa.

1 kommentti:

  1. Nam, täytyykin näyttää tämä ohje esikoiselle, hän on aivan "hurahtanut" leipomiseen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥