Tässä on nyt takuuvarma ohje sokerikakun valmistukseen. Itse teen aina tällä ohjeella, kun teen sokerikakkupohjia ja aina tulee hyviä :)
Sokerikakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi vaahdon joukkoon nuolijalla käännellen. Kakkuvuokaa ei tarvitse jauhottaa, mutta leikkaa pohjalle leivinpaperi. Paista 175´C, n. 50-60 min. (Kakkuvuoan halkaisija 24-26 cm). Ota kakku uunista ja pyöräytä paletilla reunat ja kumoa. Leikkaa kakku jäähtyneenä 3 osaan.
Emmi
Kiitos ohjeesta. Minun kakkupohjista tulee hirveitä. Salaisuus on varmasti tuo perunajauho, että tulee noin upea.
VastaaPoistaVoi johtua siitä, jos et vatkaa sokeria ja kananmunia ihan kunnolliseksi vaahdoksi. Kannattaa koittaa vatkaamisen jälkeen tällaista kikkaa: Nosta vatkaimilla vähän taikinaa ilmaan ja piirrä siihen munasokerivaahdon päälle sillä nostetulla taikinalla numero 8. Jos se kasi pysyy siinä vaahdon päällä vähän aikaa, niin se vaahto on tarpeeksi hyvin vatkattu. Hyväksi koettu kikka sen jälkeen, kun pienenä yritin tehdä kakkupohjaa ja siitä tuli 2 cm ohut kivikova lätty. :D
PoistaOle hyvä ja toivottavasti ohjeelle on käyttöä :)
VastaaPoistaJos tekee suklaisen kakun, voi taikinaan laittaa kaakaojauhetta. Itse laitoin sitä vahvempaa ja hyvää tuli..
VastaaPoista