keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Itsetehty mysli

 Tein tälläistä mysliä, kun olin kyllästynyt kaupan mysleihin, joissa sokeripitoisuudet ovat melko suuria. Itsetehty mysli on helppo valmistaa ja makuja saa itse säädettyä ja vaihdeltua helposti. Myslin voi myös helposti itse valmistaa luomuna, itse käytin luomu hiutaleita, rusinoita ja pähkinöitä.

5 dl hiutaleita, esim. 4-viljan hiutaleita
2 dl erilaisia siemeniä ja pähkinöitä (esim. kurpitsan-, pellavansiemeniä, hasselpähkinöitä..)
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä tai muuta öljyä
2 rkl hunajaa
1-1,5 dl kuivattuja hedelmiä (rusinoita, aprikooseja, ananaksia, mangoja..)

Sekoita hiutaleet, siemenet, pähkinät ja ripaus suolaa sekaisin. Kuumenna kattilassa öljy ja hunaja, jotta ne sekoittuvat toisiinsa ja kaada kuivien aineiden päälle. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja laita uuniin 175 asteeseen n. 15 minuutiksi. Sekoita muutaman kerran lastalla seosta uunissa. Lisää paistamisen jälkeen kuivatut hedelmät ja säilytä jäähtynyt mysli ilmatiiviisti. 


Emmi

2 kommenttia:

  1. Mukava kun jätit viestin, löysin kivan blogisi! Tuota mysliä pitää tosiaan kokeilla, monesti jätän kaupan myslit ostamatta juuri sokerin vuoksi. Kivoja reseptejä Sinulla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos myös sinulle :) Ja vielä tarkennan, että meitä leipureita on tosiaan kolme ystävää :--)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥