maanantai 15. elokuuta 2011

Suklaamousse-kakku

Tämän kakun tein ystävilleni, kun he tulivat meille kylään ja idean sain taannoin syömästäni Fazerin suklaakakusta, omenahillon vaihdoin vadelmiin, mutta muuten melko samanlainen, toki parempi :) Kiitos Ahonlaidan Tanjalle suklaakakun (alunperin Sacher-kakun pohja) ja suklaakuorrutteiden ohjeista ja Eveliinalle viimeisistä kakku-kuvista :) Huom. Kakun täytettä, suklaamoussea jää hieman yli, mutta sen voi syödä ;)



kakkupohja:

130 g voita
45 g sokeria
100 g keltuaisia (noin 5-6 kananmunaa)
120 g tummaa suklaata
100 valkuaisia
100 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
5 g vaniljasokeria

kostutukseen:

1-1,5 dl maitoa

täyte:

1 annos suklaamoussea
250 g tuoreita vadelmia

suklaaganache:

200 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa

koristeet: 

marsipaaniruusut ja lehdet

Voitele ja jauhota 20 cm irtopohjavuoka. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri (45 g) kuohkeaksi vaahdoksi.



Sulata suklaa ja lisää se keltuaisten kanssa voi-vaahtoon.


Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto seokseen varovasti kaapimella käännellen. Siivilöi lopuksi joukkoon jauhot ja vaniljasokeri. Kääntele sekaisin kaapimella ja paista 170 asteessa noin 50 minuuttia. Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan.


Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Aseta alimmainen kakkupohja vuokaan, kostuta se kolmasosalla 
kostukkeen määrästä, levitä sille sopivasti suklaamoussea ja upota puolet vadelmista mousseen, tee sama seuraavalle kerrokselle. Aseta ylimmäinen kakkupohja päälle, kostuta se ja laita hetkeksi jääkaappiin, suklaaganachen teon ajaksi.


 Jouduin tekemään tälläisen "virityksen" huomattuani kakusta tulevan huomattavasti korkeampi, kuin itse vuoka on :--)

Leikkaa leivinpaperista kakun ympärille "suoja", jos et halua sotkea kakkupaperia tai alustaa suklaaseen! Tee suklaaganache: Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se suklaapalojen päälle ja sekoita tasaiseksi. Levitä heti kakun päälle ja reunoille. Yritä levittää mahd. nopeasti, sillä ganache jäähtyy nopeasti. Koristele marsipaaniruusuilla :)




Emmi

5 kommenttia:

  1. Tämä on niiiin herkkua, ihan varmasti :)Ja niin kauniskin.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kommenteistanne! :--)
    On helppo bloggarin päivää ilastuttaa! :)

    VastaaPoista
  3. Voiko kauniimpaa kakkua ollakaan! Tuosta kun saisi palasen... :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥