keskiviikko 17. elokuuta 2011

tiikerikakku





Tein juuri Iloleipureiden ruusuvuokaa tiikerikakkua.
Tällä ohjeella ruusuvuoka jää puoliksi tyhjäksi, eli kannattaa kaksinkertaistaa ohje, jos käytät ruusuvuokaa tai jotain muuta isoa vuokaa.Tässä linkki Iloleipureiden sivulle, jossa on lisää tietoa ruususilikonivuuasta.

Tarvitset:
2oog margariinia tai voita
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
2rkl kaakaojauhetta
3rkl maitoa

 + Kuorrutteeksi sulatettua suklaata!

Vatkaa  pehmeä (eli hieman mikrossa sulatettu) voi/margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää yksitellen munat ja vatkaa jokaisen munan jälkeen hyvin.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vinkki:Voit tähän samaan kulhoon laittaa myöhemmin puolet taikinasta!
Lisää maito ja kuivat aineet munasokerivoi-seokseen.
Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen kaakaojauhe.
Sekoita hyvin ja lopuksi kaada molemmat taikinat vuokaan.
Paista kakkua uunissa 170 asteessa noin 30-45 minuuttia. (Silikonivuuissa varmasti nopeampaa, pidä kakkua silmällä!)
Anna kakun hetki jäähtyä ja kumoa sitten.

Ja kuorrutteeksivesihauteessa sulatettua suklaata.

Tässä kuva kuinka sulatat vesihauteessa : )


+ Ilmoitan vielä, että ennenhän meitä oli neljä, mutta nyt on vain kolme, koska Tiia ei ole enää mukana.Perusteluna on, että leipominen ja bloggailu into on lopahtanut :/

3 kommenttia:

  1. Ja tämä myös, Ehkä teiltä voi joskus ruveta tilaamaan kakkuja:)

    VastaaPoista
  2. niinpä noi näytää niin ihanilta pitäis kyllä ehkä tehä noin ihanan näkösii kakuja aina jos tekee mieli

    VastaaPoista
  3. viel jotain pääle ni tulee ehkä sika hyviä nam

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥