torstai 4. elokuuta 2011

Suklaakakku





Pohja
7 kananmunaa
2½ sokeria
3dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Kostutukseen 4 dl runsasmakuista hedelmämehua
 Väliin vadelmahilloa

Aika hyvin ensikertalaiseksi reunojenpursottajaksi, vai mitä? : -D 




Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti. Sekoita puhtailla käsillä tai esim. lastalla.
Kaada massa voideltuun ja (korppu)jauhotettuun vuokaan.Suositeltu vuuan halkaisija 20cm.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä. Halkaise pohja kahteen osaan.Kostuta pohjat ennenkuin täytät ja koristelet kakun.

(Itse käytin vuokana Ioleipureilta saamaa 28 cm vuokaa, joten kakusta tuli leveä, muttei iso. Tämä ei haittaa koska en halunnutkaan kakusta monikerroksista.)


Suklaamousse täyte
250 g tummaa suklaata
5dl kermaa
3 kananmunan keltuiaista


Paloittele suklaa.Kiehauta kattilassa 1 ½ dl kermaa ja sulata suklaa siinä kokoajan sekoittaen.Jäähdytä suklaakerma.Vatkaa loppu kermasta isossa kulhossa vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset kulhossa vaahdoksi.Lisää keltuaisvaahtoon ensin suklaakerma ja sitten kermavaahto varovasti käännellen.
Laita suklaamousse heti jääkaappiin ja ota vasta kun alat täyttää kakkua.

Levitä väliin vadelmahilloa.



 Kauniit kukat olivat Dr. Oetkerilta saamia. Pursotin Brunon kertakäyttöisillä pursotin pusseilla ja isoimmalla  mukana tulleella tyllalla.

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!♥