Tein tätä suklaamoussea suklaakakun väliin, lisäksi laitoin tuoreita vadelmia. Kakun ohjeen laitan myöhemmin, mutta hyvää suklaamousse oli näinkin syötynä :)
200 g tummaa suklaata
50 g voita
2 keltuaista
2 valkuaista
3 dl kuohukermaa
40 g rouhittua tummaa suklaata
Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sulata voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet ja ota pois liedeltä. Kaada seos jäähtymään eri kulhoon.
Erottele kananmunat valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen suklaa-voi seokseen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kerma ja valkuaiset eri kulhoissa vaahdoksi.
Sekoita valkuaisvaahto varovasti kermavaahtoon.
Rouhi 40 g tummaa suklaata. Lisää vaahtoon jäähtynyt voi-suklaaseos sekä rouhittu suklaa.
Jaa seos annoskulhoihin tai esim. käytä kakun täytteeksi. Anna jähmettyä pari tuntia jääkaapissa.
Emmi
Ihana ohje! Ja oli yli hyvää! :)
VastaaPoistaVoi Emmi, eihän tämmösiä saa täällä näyttää ;)nam.
VastaaPoistatosi kiva blogi! sait lukijan (:
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoistaEmmi saitko multa s- postia?
VastaaPoistajuu sain, en vain ehtinyt vastata.
VastaaPoista