Ajattelin koko talven ja kevään, että kun vaan saa tuoreita kirsikoita, niin teen Schwarzwaldin kakkua, mutta yllätys, yllätys, juuri silloin kun tein kakun, ei kirsikoita löytynyt mistään, ei torilta tai kaupoista. No, vadelmat kyllä sopivat tähän kakkuun erinomaisesti ja lopputulos oli hyvä! :)
kakkupohja:
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 d kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
kostutukseen:
1 dl marjamehua
täyte ja kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
500g vadelmia
1 dl kirsikkahilloa
koristeeksi:
maitosuklaata
Voitele ja jauhota n. 22 cm kakkuvuoka (itse taisin käyttää 24 cm vuokaaa). Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa kaapimella varovasti sekoitellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen ranskankerma ja sokerit.
Aseta alimmainen kakkupohja tarjoilulautaselle, kostuta marjamehulla ja levitä puolet hillosta.
Levitä hillon päälle kolmasosa kermatäytteestä sekä vadelmista.
Tee sama muille kerroksille ja levitä ylimmäiselle kerrokselle loput kermatäytteestä ja vadelmat.
Raasta lopuksi kakun päälle suklaata. Anna maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Emmi
Olet taas tehnyt, niin hyvännäköistä herkkua nam, nam..:)
VastaaPoistaTäydellisen näköinen :P Ootte niin taitavia! :)
VastaaPoistaOI, onas herkullisen näköinen kakku, vesi herahtaa kielelle :)
VastaaPoista