perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kevät aurinko


pohja:

175 g kaurakeksejä
50 g voita

täyte:

8 liivatelehteä
5 dl turkkilaista jogurttia
200 g appelsiinimarmeladia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl appelsiinimehua

päälle:

480 g persikoita (ilman mehua)

Murskaa keksit esim. monitoimikoneella. Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle tiiviisti.
Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita jogurtti, marmeladi ja sokerit sekaisin. Lisää seokseen vaahdotettu Flora. Sekoita tasaiseksi kaapimella. Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota seokseen varovasti sekoittaen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa sähkövatkaimella täydellä teholla jogurtti-seosta ja kaada liivateseosta hiljalleen. Vatkaa huolellisesti liivate joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Valuta persikat huolellisesti. Leikkaa persikan puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne nätisti kakun päälle. Tarjoile mielellään samana päivänä, jotteivat persikan kastele kakun pintaa.

Ihanaa pääsiäistä kaikille lukijoillemme ja vierailijoille! :-)

Emmi

10 kommenttia:

  1. Oi, kun taas niin herkullista. Olet sinä taitava leipuri:). Ja vielä valokuvaajakin.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin, kaunis, makea keväinen 'aurinko', joka ei polta !
    Upea - tasainen koristelu.

    hyvää Pääsiäistä!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  3. Askartelin itte: Kiitos :) Mutta voi että sinulla on ihania koruja :-) Itsekkin pidän korujen tekemisestä, mutta siinä en ole kovin hyvä :D

    Nami-Hiiri: Niin, pitää vaan muistaa vähän sitä polttavaakin aurinkoa ottaa :-D

    VastaaPoista
  4. Arvaa mitä? Olen aina pienenäkin istunut varjossa penkillä puun alla lukien ;-). Toki kuljen kesät talvet ulkosalla - ja se aurinko kyllä löytää aina vaalean ihoni hennosti värittäen ;-). Voin oikeasti sanoa, etten ole koskaan ottanut aurinkoa rannalla loikoillen. - Mutta tuo persikkainen luomus on edelleen ihana !

    nami-hiiri

    VastaaPoista
  5. Joo, en tarkoittanutkaan ettet ottaisi aurinkoa, älä käsitä väärin :) Voi että olisi ihana mennä pihalle lukemaan kirjaa, kun tarkenisi vaan kunnolla :) Minulla taas ei aurinko yhtään tartu ihoon, palaa vain :(

    VastaaPoista
  6. Oi täällä teidän blogissa on kaikkea hyvännäköistä!:P Saitte uuden lukijan, kun mä tein eilen blogin;) Ei ole leivonta blogi, mutta käykää katsomassa jos kiinnostaa: lifeispartofme.blogspot.com

    VastaaPoista
  7. Kiitos paljon :)
    Vaikuttaa ihan kivalta blogilta, vaikka näin on alkuun vielä vaikea sanoa kunnolla, kaimani :-)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana blogi. Leivonta blogeja lukiessa mietin aina, että miten joku jaksaa niin paljon leipoa. Banneri on aivan ihana ja muutenkin ulkoasu on selkeä ja kiva. Tykkään kun on paljon kuvia : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥