tiistai 12. huhtikuuta 2011

Valkosuklaa-limekääretorttu

Kääretorttupohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)


Täyte:

(itse tein aika ison määrän täytettä, koska halusin tehdä lopuista vielä hyytelöä, eli tein tämän kaksinkertaisena)
1 dl vispikermaa
100g Valio maustettu rahka valkosuklaa-lime
100g maustamatonta rahkaa
1 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
1-2 limen mehu
50g rouhittua valkosuklaata

Päälle:

250g Dr. Oetker valkoinen sokerimassa
koristele Dr. Oetker värillisillä koristelugeeleillä (vihreä) ja Dr. Oetker pehmeillä kultahelmillä

Valmista kääretorttupohja:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi.
Paista 200-asteisessa uunissa 6-8 min. (tarkemmat ohjeet täältä)
(Itselläni meni tuo pohja vähän pihalle, kun meillä ei ollut tarpeeksi leveää peltiä, niin tein sitten sen pohjan liian kapeaan peltiin ja siitä aivan liian paksu.)

Täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkat (voit käyttää myös vain yhdenlaista rahkaa). Mausta sokerilla ja limemehulla. Rouhi valkosuklaa ja lisää se seokseen.
Levitä täytettä sopiva kerros torttupohjan päälle ja rullaa.
Kauli sokerimassasta sopivan muotoinen pala ja asettele se kääretortun päälle.
Koristele koristelugeelillä ja kultahelmillä.

(ohjeen keksin itse)

Tiia

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!♥