keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Daim-kakku


Tämä kakku on varsinaista herkkua! Ohje on osaksi Hellapoliisin ja osaksi itse soveltamani. Kannattaa tosiaan tehdä kakku noin 20 cm irtopohjavuokaan, sillä itse tein ensin 26 cm vuokaan, ja sitten leikatessani koko kakku repesi, sillä pohja oli aivan liian ohut. Mutta sitten kuitenkin ehdin samana päivänä vielä uudestaan valmistaa tätä herkkua ystävilleni :-)

Pohja:

2 kananmunaa
2 dl tummaa ruokokidesokeria
50 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl maitoa  

Vuoan jauhottamiseen:

juoksevaa margariinia
hasselpähkinälastuja tai -rouhetta
korppujauhoja

Täyte:

1,5 dl kermaa
3 tl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100g voita

100 g Daimia rouhittuna

Pinnalle:

100 g Daimia
0,5 dl kermaa

50 g Daimia
Vaahdota munat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasvaa, kuivia aineita ja maitoa vuorotellen vaahton varovasti kaapimella sekoittaen.
Voitele 20 cm irtopohjavuoka ja jauhota ensin hasselpähkinällä ja lisää lopuksi "koloihin" hieman korppujauhoja. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä kahteen osaan.
Valmista kiisseli. Kuumenna kattilassa kerma, maissitärkkelys ja sokeri. Sekoita, kunnes seos sakenee. Lisää vaniljasokeri ja jatka sekoittamista jäähdyttäen. Lisää sekaan voi. Anna kiisselin jäähtyä, ja täytä sillä kakku. 
Murenna kiisselin päälle Daimia. Laita toinen kakkupohja päälle. Keitä kattilassa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Keitä seosta hetken aikaa täydellä lämmöllä, jolloin siitä tulee kinuskimainen ja ota pois liedeltä. Levitä täytetyn kakun päälle. Koristele kakku vielä Daimilla, hasselpähkinärouheella ja vohvelikukilla :) 

Emmi

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!♥