torstai 15. joulukuuta 2011

SLY17 - Joulukuu

Tämän kuun teemana oli perinteinen joulu, ja se mielestäni paketista näkyykin! :) Paketista löytyi kaikkea kivaa ja paljon erilaisia leivonta- ja kattaustarvikkeita. Nyt saa jouluksi leipoa maustekakkua ja limppua ja tietysti ihania pipareita, Muumi-muotilla! Kiitos ihanalle SLY:lleni tästä paketista! :)


Paketissa oli:

-mausteita, inkivääriä, neilikkaa, pomeranssikuorta ja kanelia
-jouluisia servettejä
-ihana jouluinen tonttuliina
-vaniljatankoja
-kaksi metallista piparimuottia
-kaksi suloista Muumi-piparimuottia
-aivan ihana kortti!
-sekä kaksi pussia värjättyjä kookoshiutaleita (tälläisiä en ole ennen nähnytkään! :) )



Seuraavaa pakettia innolla odottaen, 

Emmi

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Suklaatäytekonvehdit

Ostin hiljan Chocolate World:in ammattilaskonvehtimuotin, jota kokeilin joulun alla. Konvehtien luvattiin irtoavan todella hyvin, mutta itse sain aikalailla hakata muottia pöytään! Noh, ehkä tarvitsen vain lisää harjoitusta, mutta pelkäsin muotin jo hajoavan :) Maut todellakin sopivat hyvin yhteen, tumma suklaa ja makea valkosuklaa hasselpähkinärouheella. Konvehteja nyt vain kokeilemaan jouluksi! :)



konvehtikuoret:

 n. 250 g tummaa suklaata
 
valkosuklaaganache:

200 g valkosuklaata
0,5 dl kermaa
1 rkl voita

lisäki täytteeseen n. 3 rkl hasselpähkinärouhetta

Temperoi ensin tumma suklaa, täällä tarkemmat ohjeet temperointiin. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa ensin 20 sekunnin jaksoissa ja sitten 10 sekunnin, kunnes suklaa on sulaa ja lämpötila on noussut 48-50 asteeseen. Nosta kulho isompaan kulhoon, jonka olet täyttönyt kylmällä vedellä ja jäähdyttele suklaata niin kauan, että lämpötila laskee 27-28 asteeseen. 


Laita kulho takaisin mikroon ja lämmitä parin sekunnin jaksoissa, kunnes lämpötila kohoaa 31-32 asteeseen. Tämän jälkeen suklaa on valmis käytettäväksi. Kaada suklaa suklaamuotin päälle ja varmista, että suklaata menee kaikkialle, koputtele muottia pöytään ja käännä muotti toisinpäin, jotta ylimääräinen suklaa valuu muotista pois. Koputtele vielä ja anna suklaan jähmettyä.


Tee valkosuklaaganache: Sulata valkosuklaa osaksi mikrossa.


Kuumenne kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada valkosuklaan päälle, sekoittele tasaiseksi ja lisää voi.

 valmis täyte

Täytä noin lusikallisella täytettä konvehtikuoret, jätä pari milliä tyhjää tilaa ja anna täytteen jähmettyä.


 Temperoi suklaa uudestaan ja kaada täytteen päälle, vedä paletilla ylimääräiset suklaat pois ja anna konvehtien jähmettyä.


 Irrota konvehdit muotista hieman kopauttamalla pöytään. Käsittele konvehteja puuvillahanskoilla, jottei niihin tulisi sormenjälkiä. Säilytä jääkaapissa.



Emmi

tiistai 13. joulukuuta 2011

Arvonnan voittaja!

 Lämmin kiitos kaikille osallistujille, sekä tervetuloa blogiimme uudet lukijat! :) Arpalipukkeet kirjoitin kaikki, pitkästi yli sata, yhdellä kertaa, mutta viisaana olisi kirjoittanut sitä mukaa, kun uusia osallistujia tuli, mutta menihän se näinkin :)



 Ja voittaja on... Riitta Sinikka! Paljon onnea! :) Lähetätkö meille yhteystietosi sähköpostiosoitteeseemme: 
cookiecrumblesblog@gmail.com


Paljon vielä onnea Riitta Sinikalle ja kiitos kaikille osallistujille! :)

Emmi

lauantai 10. joulukuuta 2011

Pikeerin ohje ja pipareiden koristelu

Pipareita koristelin ensimäistä kertaa pikeerillä, ensin rajaten keksin ja sitten täyttämällä sisuksen ja vielä lopuksi koistelemalla. Tarkkaa ja aikaavievää hommaa tuo on, mutta lopputulos palkitsee, saa kauniita (ensinkertalaiseksi) pipareita koristeeksi jouluksi :)


 ääriviivat:

1 kananmunan valkuainen
pari tippaa sitruunamehua
n. 4 dl tomusokeria

täyttöpikeeri:

1 kananmunan valkuinen
pari tippaa sitruunamehua
n. 2,5-3 dl tomusokeria
pasta- tai elintarvikeväriä

Vatkaa vain aineet keskenään, kaada pieneen pakastuspussiin tai pursotinpussiin ja pursota pienellä tyllalla rajaten ensin ääriviivat ja anna jähmettyä ja täytä sen jälkeen. Anna täyttämisenkin jälkeen jähmettyä, ennen kuin koristelet pikkuleivät yksityiskohdilla, lisää lopuksi halutessasi nonparellejä, koristehilettä yms.



Mitä teillä leivotaan perinteisesti jouluksi? 
Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

Emmi

tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän leivokset


Itsenäisyyspäivän kunniaksi tein Suomi-lippu leivoksia.
Koristelu ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ajatus on tällä kertaa tärkein.

 Pohja:
150g rasvaa
1 dl tomusokeria
2 munaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

 Sulata rasva pehmeäksi ja vatkaa se sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin kummankin munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa kuoheaan sokeriseokseen.
Paista uunissa noin vartin 200 asteessa

Rahkakuorrute:
100g rahkaa
2 dl tomusokeria

Sekoita vain keskenään ja levitä pohjan päälle.


Itse laitoin vielä Dr.Oetkerin vanilja-aromia kuorrutteeseen ja nam! Ohje on tosi helppo ja nopea, tykkään!

Hyvää itsenäisyyspäivää minunkin puolestani!

MUISTATTEHAN ARVONNAN! TÄSTÄ LINKISTÄ ARVONTAAN!

Mustikkahyytelökakku

Tein tälläistä hyydykekakkua Suomen Itsenäisyyspäivän kunniaksi. Ideana oli käyttää suomalaisia ja sini-valkoisia raaka-aineita, mustikat tosin värjäsivät kakun ennemminkin punertavaksi. Aion tänään herkutella kakulla ja katsoa Tuntemattoman Sotilaan, ehkä vähän Linnanjuhliakin :)


pohja:

120 g kaurakeksejä
40 g voita

täyte:

6 liivatelehteä
2,5 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa (tai tuorejuustoa)
50 g valkosuklaata
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 dl mustikoita
2 rkl vettä

Tee ensin pohja: Murenna keksit esim. monitoimikoneessa, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele keksiseos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Tee täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sinne mascarpone, sekoita hyvin. Sulata valkosuklaa ja lisää kermaseokseen. Mausta sokerilla ja lisää mustikat, voit vatkata myös vähän sähkövatkaimella, että osa mustikoista hajoaa. Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä kiehuvaksi, ota hellalta ja laita sinne pehmenneet, vedestä pois puristetut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ja kaada ohuena nauhana kermaseokseen koko ajan vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä. Koristele halutessasi rouhitulla valkosuklaalla ja sini-valkoisella marsipaanikukalla.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille blogissamme vieraileville! :)

Emmi

perjantai 2. joulukuuta 2011

Marjapiiraat


200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

pakaste puolukoita
1 rkl perunajauhoja
0,5 prk kondensoitua maitoa karamellisoituna

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa sekaisin, ja kaada kuivia aineita pikkuhiljaa vaahtoon, esim. kaapimella sekoittaen. Kun taikina on valmis, voitele kevyesti Iloleipureiden minipiiraspelti ja painele taikinaa vuokaan. Sekoita puolukat ja perunajauhot sekaisin, lusikoi piiraspohjien päälle n. 1 rkl kondensoitua maitoa ja saman verran puolukoita.


Vaivaa loppu taikina ja lisää sen verran lisää jauhoja, että saat siitä kaulittavan, ota esim. pyöreällä lasilla piiraiden päälle kansi ja painele se kevyesti kiinni. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes piiraat ovat pinnalta hieman kullanvärisiä. Tarjoile esim. kaakaon kanssa :)



Emmi

torstai 1. joulukuuta 2011

Jouluarvonta!

Joulun lähestymisen kunniaksi järjestämme blogissamme arvonnan! Palkinnon sponsoroi leivontakauppa Sweet Cake Shop! Paketissa on seuraavat tuotteet:

-Ateco piparimuottisetti
-Punainen ja vihreä pastaväri
-Punaista koristesokeria
-Pingviini ja lumiukko koristeita
-Syötävää liimaa
-Pingviini kakkukoriste

Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 11.12.-11. Säännöt vanhat tutut:

1. arpa kommentista, jossa kerrot, mikä on suosikkireseptisi blogissamme (ei haittaa vaikka ei olisi kokeillut mitään, kerro vaikka vain mikä kuulostaa hyvältä)
2. arpa edellämainitusta kommentista, sekä lukija olemisesta/liittymisestä
3. arpa edellisten lisäksi arpavoiton kuvan linkittämisestä.

Muistathan ilmoittaa kommentissasi kuinka monella arvalla olet mukana ja anonyymit, nimimerkki kommentin perään! Paljon onnea arvontaan! :)

Annika, Eve ja Emmi

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Jäätelöä

 Tein Dansukkerin Cane Syrypista ja tummasta muscovadosokerista jäätelöä.Aluksi oli muscovadosokerin takia kummallisen makusta, mutta 'lopuksi' kohti maku oli parempi.

 Ohjeen löytää Dansukkerin ohjevihkosesta.

Ainekset:

2 dl kouhukermaa
5 munankeltuaista
1 dl muscovadosokeria
2 dl maitoa
2 rkl Cane Syrup-ruokosokerisiirappia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kiehauta maito ja siirappi ja lisää kuuma seos keltuais-muscovadovaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa niin kauan kunnes seos on jäähtynyt ja sekoita kermavaahto joukkoon.
Kaada seos pakastamisen kestävään kulhoon. Anna jäätyä ainakin 5 tuntia ja sekoittele seosta muutaman kerran jäätymisen alkupuolella. Voit myös pyörittää seoksen jäätelökoneessa, koneen ohjeen mukaan.
Ota jäätelö huoneenlämpöön noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi raikkaiden marjojen kanssa.

Kuva ei ole kummoinen, mutta saatte siitä ehkä vähän käsitystä minkälainen jäätelön koostumuksen pitäisi olla.

maanantai 28. marraskuuta 2011

Rahkajäädyke

Rahkajäädyke valkosuklaa-limerahkalla

3 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kuohu kermaa
4dl rahkaa
200g keksejä
n.80 g voita/margariinia

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi.Vatkaa kerma. Sekoita rahka,kerma ja keltuaisvaahto keskenään hyvin.




Murskaa keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään ja painale pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm). Kaada rahkamassa vuokaan ja laita pakastimeen jäätymään yön yli.

Rahkajäädyke oli mun mielestä tosi hyvää ja hyvin se maistui kavereillekkin : )
Aijon ehdottomasti tehdä uudestaan tuosta rahkasta, tein siitä muuten myäs muffineita, nami :-P
Tehtiin myös tätä suolaista piirakkaa, jota Eveliina on tehnyt jo ennemmin.