sunnuntai 28. elokuuta 2011

Tuplasuklaamuffinssit

Nämä muffinssit ovat kyllä parhaita, koskaan syömiäni! Ohjeen otin NaMiN pAjA:sta, NamiNami oli itsekin samaa mieltä, että todella hyviä olivat! Ideana käsitykseni mukaan oli alunperin Arnoldsin tuplasuklaamuffinssit, täytyy kyllä sanoa, että itsetehdyt ovat aina parempia! :)


200 g voita
50 g suklaata
3 kananmunaa
2 dl sokeria
4,5 dl jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
100 g valkosuklaata
100 g taloussuklaata

kuorrute:

valkosuklaata ja taloussuklaata

Sulata voi kattilassa ja lisää sulaneeseen voihin 50 g suklaata. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon kuivia aineita siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Lisää sulanut voi-suklaaseos ja sekoita varovasti kaapimella. Pilko valkosuklaa ja taloussuklaa ja sekoita kaapimella taikinaan. Jaa taikina n. 9-12 isoon muffinssivuokaan (käytin Brunon isoja kuviollisia) ja paista 225 asteessa 15 minuuttia, kunnes muffinssien pinta on kypsä, mutta keskiosa voi olla hieman tahmea. Kuorruta valkosuklaalla ja tee marmorikuviointi taloussuklaalla spritsaten.
 

  Voit koristella muffinssin myös vain näin yksinkertaisesti.

 Marmoroidut valmiit muffinssit. Oikean puolimmaisen marmoroin kaksi kertaa, muut kerran, ja hieman erilainen lopputulos tulee :)

Emmi

7 kommenttia:

  1. ai että kun ihanan näkösiä ! :p

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanan näköisiä, niin kauniita :)

    VastaaPoista
  3. Nam, ihan vesi hierahti kielelle näitä katsellessa. Varmasti tooodella herkullisia :)

    VastaaPoista
  4. Oih. Pitäiskin tehä näitä uudelleen...

    VastaaPoista
  5. WOOW miten toi pinta tehää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinnan saa marmoroitua niin, että ensin levität valkosuklaata koko muffinssin päälle, sitten teen noin 1 cm välein tummasta suklaasta raitoja ylhäältä alas päin ja lopulta vedän tikulla poikkipäin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥