sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kinuskikuorrute täytekakun päälle

Tein rippikakkuuni kinuskikuorrutteen ja laitan nyt kinuskin ohjeen. Kakun täytteen ja pohjan ohjeen laitan myöhemmin.

2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl fariinisokeria

Kuumenna kattilassa kerma ja fariinisokeri keskilämmöllä. Sekoita silloin tällöin, varo polttamasta kinuskia pohjaan. Keitä kinuskia asteikolla (1-10) n. asteella 3-4. Muista sekoitella säännöllisesti ja keitä noin puoli tuntia. Voit kokeilla vesitestillä, onko kinuski valmista vai ei, tiputa kylmään veteen nokare kinuskia ja katso saako kinuskin ehjänä pois vai liukeneeko se veteen, jos kinuskin saa ehjänä pois, on se valmista.
Tässä kinuski on aivan keittämisen alussa ja kiehuu.

Tässä kinuski ei ole vielä läheskään valmista.

Tässä kinuski on keittämisen loppupuolella, jo paksumpana, mutta ei ole aivan vielä valmista.
Tässä kinuski on valmista, on hyvä tarkistaa vesilasitestillä, onko kinuski valmista vai ei.

Tässä kinuski on valmista!

Kaada kinuski heti kakun päälle, ettei se ehdi jähmettyä ja saat levitettyä sen tasaisesti.

 Koristele kakku kermapursotuksilla ja esim. marsipaaniruusulla!
Emmi

3 kommenttia:

  1. Onnea ripillepääsyn johdosta. Nyt sitten sait miehenottoluvan ;) Oletpas taasen tehnyt niin kauniin kakun, kyllä sinä osaat :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta kommentista! :-)

    VastaaPoista
  3. Tosi kivasti onnistunut kinuski! Mulla on arvonta käynnissä, welcome!: )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥