keskiviikko 24. elokuuta 2011

dream triffle

Tämä seuraava resepti löytyi Sara La Fountainin Passion for food-kirjasta, jonka siskoni sai joululahjaksi. Näytti kirjassa niin hyvälle että oli pakko itekkin kokeilla! :)


8-10:lle

8 dl maitoa
1 vaniljatanko
7 kananmunan keltuaista
1,25 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 rkl kaakaota
60 g tummaa suklaata, pieniksi paloiksi leikattuna
1 pkt tiramisukeksejä
en tiedä oliko nää keksit, mistä ohjeessa puhuttiin mutta kyllä nää jotenkin tiramisuun liittyi, ja hyvin sopi tähän triffleen! :)

kostutus
1 dl kermaa
½ dl omenamehua
2 rkl rommia
tomusokeria, maun mukaan

vadelmatäyte
3 dl kermaa, kuohkeaksi vatkattuna
50 g tuorejuustoa
0,25 dl sokeria
100 g tuoreita vadelmia

koristeeksi
vadelmia

Laita kattilaan maito ja vaniljatanko, jonka siement on kaavittu maitoon. Anna lämmetä  ja hiljalleen porista.

Sekoita sillä välin isossa kulhossa munankeltuaiset, jauhot ja sokeri hyvin niin, että seos on tasaista. Lisää keltuaisseokseen puolet lämpimästä maidosta samalla koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, lisää se kattilaan, jossa on loput maidosta. Anna keittyä miedolla lämmöllä samalla koko ajan sekoittaen.

Kun seos on paksuhkoa, ota kattila liedeltä ja poista seoksesta vaniljatanko.

Kaada puolet kreemistä kulhoon. Jos kreemi on paakkuista, siivilöi se. Lisää kaakaojauhe ja suklaa kattilaan, jossa on loput kreemistä.


Sekoita samalla kun suklaa sulaa. Kun suklaakreemi on tasaista, ota kattila pois liedeltä ja laita jäähtymään. Jos kreemi on paakkuista, siivilöi se.

Tee seuraavaksi vadelmatäyte. Sekoita vaahdotettu kerma ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Mausta sokerilla, lisää vadelmia ja sekoita.


Sekoita seuraavaksi kaikki kostutusliemen ainekset hyvin keskenään.

Kokoa triffle. Dippaa tiramisukeksejä kostutusliemessä ja lado niitä tasainen kerros lasiastian pohjalle. Levitä seuraavaksi kerrokseksi vaniljakreemiä, sitten suklaakreemiä. Lisää taas yksi kerros kostutetuista tiramisukekseistä ja sen päälle vadelmatäytettä.


Täytä lasiastia tällä tavalla. Koristele dream triffle lopuksi vadelmilla.

harmi että tuo astia oli vähän liian korkea :( mutta hyvää oli ja suosittelen varsinkin niille jotka tykkää kaikista mousseista, vaahdoista, vanukkaista ja mitä niitä nyt on! :D

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia :) Ja ihanan paljon kuvia! Tosi ihanat värit tässä herkussa, näyttää enemmän kuin houkuttelevalta :p Varmasti superhyvää onkin<3

    VastaaPoista
  2. kiitos kommenteista! oli tosiaan hyvää, kannattaa kokeilla :)

    Täällä kommentoi siis Eveliina (tän postauksen kirjoittaja), mulla on vain jotain ongelmia sisäänkirjautumisen ja kommentoinnin yhteydessä, niin joudun hetken anonyymina kommentoida :/

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä. Minkä kokoinen astia on halkaisijaltaa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥