torstai 23. kesäkuuta 2011

Crème brûlée


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 vaniljatanko
3/4 dl sokeria
3 munankeltuaista
 2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
tummaa ruokokidesokeria
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sen sisältö keltuais-sokeriseokseen.
Kiehauta maito ja kerma kattilassa. Lisää kerma-maitoseos sokeri-keltuaisvaahtoon.
Kaada seos pieniin annoskuppeihin.
Kypsennä uunin alatasolla 120 asteessa noin puoli tuntia, jonka jälkeen vähennä lämpötila 100-asteiseksi ja jatka kypsennystä kunnes vanukkaat ovat melko hyytyneitä. Aikaa menee yhteensä 1-1½ tuntia. 
Laita vanukkaat jääkaappiin hetkeksi jäähtymään. Ripottele jokaisen vanukkaan pinnalle ruokokidesokeria ja laita uuniin kunnes sokeri on paahtunut ja sulanut.
Herkuttele! : )
Ohje Hellapoliisilta

Tiia

2 kommenttia:

  1. Tämä on tosi maukasta, en ole koskaan itse kokeillut, nauttinu vaan muiden tekemästä brulesta :-)

    VastaaPoista
  2. Juu itsekkin tykkään tästä tosi paljon : ) Kannattaa kokeilla tehdä itsekkin, vaikka se vie vähän aikaa : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥