perjantai 17. kesäkuuta 2011

Karjalanpiirakat

Mielestäni nämä piirakat onnistuivat hyvin, vaikka vähän kiirellä teinkin. Todella hyviä, ei kaupan omia viitsisi enää edes ostaa, jos näitä jaksaa aina tehdä. Suosittelen kokeilemaan, jos et ole ennen karjalanpiirakoita tehnyt. Melko suuritöisiä ovat, mutta sen arvoisia. Puuro kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.


16 kpl


täyte:


3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
7 dl maitoa
0,75 tl suolaa


kuori:

1 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä


kostutus:

0,75 dl maitoa
25 g voita

Tee täyte: Sekoita riisi veteen ja keitä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua. Hauduta kannen alla vähäisellä lämmöllä kypsäksi. Sekoita välillä. Mausta puuro suolalla ja anna sen jäähtyä.
Kuori: Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja öljy. Notkista taikina tasaiseksi käsin vaivaten leipomusalustalla. Tee taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. Pyöritä palaset palloiksi, litistä kakkaroiksi ja peitä muovilla. Huom. käytä leipomiseen melko runsaasti ruisjauhoja, etteivät kuoret tarttuisi pöytään kiinni.

Kauli kakkaroista pyöreitä piirakankuoria, halkaisija n. 17 cm. 
Poista jauhoja kuoren päältä ja levitä puuroa kuorelle.
Nosta kuoret keskelle ja rypytä etusormilla, jolloin piirakka saa muotonsa.

 Pane piirakat pellille vieri viereen ja paista 275 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia, piirakat ovat kypsiä kun ne ovat saaneet hieman väriä. Kasta kypsät piirakat kuumaan maito-rasvaseokseen ja pane päällekkäin pellille leivinpaperinpäälle pehmenemään, peitä leivinpaperilla ja liinalla.


Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥