lauantai 2. lokakuuta 2010

Banaani-kääretorttu


Pohja
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk rahkaa
  • 2 banaania
  • sokeria maun mukaan
Vaahdota munat ja sokeri.


Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti vaahtoon (esim. kaapimella)

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.

Levyn jäähtyessä valmistetaan täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sinne rahka ja sokeria maun mukaan. 

Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja siihen päälle viipaloidut banaanit. Kääri torttu rullalle, jätä saumakohta tortun alle. Laita torttu jääkaappiin leivinpaperiin käärittynä kylmenemään.

Emmi

5 kommenttia:

  1. Pari kysymystä täytteestä:

    Yhdistetäänkö kermavaahto ja rahka-banaaniseos?
    Eikö täyte tarvite sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anonyymi! :) Sori hieman epäselvästä ohjeesta ja tässä hieman selvennystä! Eli aluksi kerma vatkataan vaahdoksi, sinne lisätään rahka ja voi laittaa myös hieman sokeria, maun mukaan. Levitetään täyte kääretorttupohjan päälle ja siihen päälle levitetään banaaniviipaleet! :)

      Poista
    2. Thanks :) Täytyy kokeilla tätä ohjetta....Sormet ristiin, että tuo pohja onnistuu :D

      Poista
  2. Tein tosta ton pohjan ja täytteeksi pistin:

    1 muna
    4dl tomusokeria
    100g voita

    Sekoitetaan ainekset kulhossa sekaisin vatkaimella

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥