maanantai 23. elokuuta 2010

Mehevä juustokakku

POHJA
150 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon kananmuna ja vehnäjauhot.
3. Lisää vesi.
4. Taputtele pohja halkaisijaltaan n. 24 cm:n irtopohjavuokaan reunoja myöten.

 täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Bonjour tai Philadelphia)
200 g maitorahkaa
2 dl vaahdotettua kermaa
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1-2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki täytteen aineet hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-50 min. Kakku on tutisevaa keskeltä, mutta hyytyy kylmässä. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Resepti on Lempileivonnaiset-kirjasta.

Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥