keskiviikko 25. elokuuta 2010

Banaani-kinuskimuffinit

Tein taas muffineita, joita olen tehnyt jo monta kertaa. Hyvin yksinkertainen resepti, mutta maukas sellainen :) 2 banaania (soseutettuna)  
3,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta                                                                                 
1 tl ruokasoodaa 
0,5 tl kanelia 
1 dl fariinisokeria 
1 dl rypsiöljyä 
1 dl kinuskikastiketta  

Kuorrute 

200 g tuorejuustoa (maustamaton) 
1 dl kinuskikastiketta 
1/2 dl tomusokeria  

 Koristeluun 

4 rkl koristerakeita  

Soseuta banaanit esim. haarukalla painellen. Kääntele banaanisoseeseen keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli. Mittaa sekaan fariinisokeri, öljy ja kinuskikastike. Sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi taikinaksi.Jaa taikina paperisilla muffinivuoilla vuoratun muffinipellin koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Nosta hetkeksi jääkaappiin viilentymään. Kuorruta jäähtyneet cupcaket ja koristele juuri ennen tarjoilua nonparelleilla. Säilytä viileässä.

Itse en tehnyt tuota kuorrutusta, vaan laitoin ennen uuninlaittoa muffinien päälle nonparelleja ja sitten kun syötiin niin laitoin kinuskia vielä päälle.
Uunissa en antanut olla ihan 20 minuuttia. Kannattaa kokeilla hammastikulla tai tulitikulla, jos taikinaa jää tikkuun kiinni, niin anna muffinien olla vielä uunissa.


Ohje on Maku-lehdestä
Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥