sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vadoffee

 Nyt jätetään joulu taakse ja pian aloitetaan uusi vuosi!
 Tein vadoffeetä(eli vadelmia banaanin tilalta), kun jouluherkut alkoivat kyllästyttää :-D

Pohjaan:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita



Täytteeseen:
397 g kondensoitua maitoa
 2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
suomalaisia pakastevadelmia


 Irrota säilykepurkista etiketit ja laita se kiehumaan vesikattilaan miedolle lämmölle noin 3 tunniksi. Meillä hellassa asteikko 1-9, laitoin siis melkein kakkoselle.
 Murskaa keksit vaikka pussissa ja sekoita siihen sulatettu rasva.
 Painele seos käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  Kolmen tunnin kuluttua ota kattila pois liedeltä ja laita kattilaan kylmää vettä ja anna olla noin vartin. Avaa säilykepurkki ja sekoita se purkissa tasaiseksi ja levitä keksipohjalle. Laita irtopohjavuoka jääkaappiin hetkeksi niin, että se jäähtyy. Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri.
 Ota pohja jääkaapista ja kaada kermavaahto päälle, tasoita. Lisää hieman kohmeiset vadelmat päälle.


Tein Emmin ohjeen mukaisesti, tässä linkki!. No joo kyllä mä vähän sitä muokkasin.Aikaa meni reilusti kun tuon piti olla liedellä sen kolmisen tuntia... Olisiko mennyt neljä tuntia. Eikö ollut hirveän vaikeakaan, sillälailla vaikea, etten ollut tätä enemmin tehnyt.
 Nauttikaa! :)

4 kommenttia:

  1. eikös se ole vadoffee kun siinä on vadelmaa eikä banaania? :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ainiii!mietin tota mut silti kirjotin banoffee! noh, korjaan :D

      Poista
  2. Nam. Pakko olla hyvää. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥