Tein vadoffeetä(eli vadelmia banaanin tilalta), kun jouluherkut alkoivat kyllästyttää :-D
Pohjaan:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita
Täytteeseen:
397 g kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
suomalaisia pakastevadelmia
Irrota säilykepurkista etiketit ja
laita se kiehumaan vesikattilaan miedolle lämmölle noin 3 tunniksi. Meillä hellassa asteikko 1-9, laitoin siis melkein kakkoselle.
Murskaa keksit vaikka pussissa ja sekoita siihen sulatettu rasva.
Painele seos käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kolmen tunnin kuluttua ota kattila pois liedeltä ja laita kattilaan kylmää vettä ja anna olla noin vartin. Avaa säilykepurkki ja sekoita se purkissa
tasaiseksi ja levitä keksipohjalle. Laita irtopohjavuoka jääkaappiin hetkeksi niin, että se jäähtyy. Vatkaa kerma ja lisää vaniljasokeri.
Ota pohja jääkaapista ja kaada kermavaahto päälle, tasoita. Lisää hieman kohmeiset vadelmat päälle.
Tein Emmin ohjeen mukaisesti, tässä linkki!. No joo kyllä mä vähän sitä muokkasin.Aikaa meni reilusti kun tuon piti olla liedellä sen kolmisen tuntia... Olisiko mennyt neljä tuntia. Eikö ollut hirveän vaikeakaan, sillälailla vaikea, etten ollut tätä enemmin tehnyt.
Nauttikaa! :)
eikös se ole vadoffee kun siinä on vadelmaa eikä banaania? :p
VastaaPoistaainiii!mietin tota mut silti kirjotin banoffee! noh, korjaan :D
PoistaNam. Pakko olla hyvää. Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle
VastaaPoistaKiitos ja samoin! :)
Poista