lauantai 26. toukokuuta 2012

Raparperikakku

Nyt alkukesästä raparperit ovat parhaimmillaan, joten nyt kannattaa leipoa raparperipiirakkaa tai kakkua :)


2 kananmunaa
200 g sokeria

1 dl maitoa
1 dl kermaa
100 g voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

päälle:

n. 5 dl raparperin paloja pieninä kuutioina
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää vaahtoon vuorotellen kuivia aineita siivilän läpi ja maitoa, kermaa ja voisulaa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Laita raparperin palat tasaisesti pohjan päälle. Tee muruseos; sekoita kaikki aineet keskenään ja nypi murumaiseksi. Ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku on päältä kypsä ja tikulla kokeillessa kakkua siihen ei taikinaa. Tarjoa lämmin piirakka vaniljajäätelön.
 
 
Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua! :)
 
Emmi

7 kommenttia:

  1. Onpas herkullinen kakku! Voi kunpa minullakin kasvaisi pihallani raparperia... Upea lautanen, onko sukukalleus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! :) Jos tarkoitat tuota sinistä lautasta, niin se on Greengaten lautanen =)

      Poista
  2. Oi, nytkö jo on raparpereja. Minulla vasta narsissit kukkii. Ihana ohje. Kiitos siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu meillä on nyt raparperit jo todella suuria, pitääkin nyt leipoa niistä paljon ja laittaa osa pakkaseen :)

      Poista
  3. Täytyy olla todella hyvää, kun näyttääkin noin hyvälle! Meillä ei vielä raparperit ole kypsiä :-O

    VastaaPoista
  4. Nam...ja tätä kokeilen huomenna:) Meillä on jo raparperit komeita!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥