maanantai 30. toukokuuta 2011

Raparperipiirakka

Tämä herkullinen piirakka on helppo valmistaa. Raparperit ovat parhaimmillaan nyt alkukesästä, joten nyt raparperiä syömään! : -)


2 kananmunaa
200 g sokeria
1 dl maitoa
1 dl kermaa
100 g voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

päälle:

n. 5 dl raparperin paloja pieninä kuutioina
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kerma ja voisula taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi. Vuoraa leivinpaperilla uunipannu (noin 30 cm x 40 cm) ja kaada taikina siihen. Laita raparperin palat tasaisesti pohjan päälle. Tee muruseos; sekoita kaikki aineet keskenään ja nypi murumaiseksi. Ripottele piirakan päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Tarjoa lämmin piirakka esim. vaahdotetun Floran vanillan kanssa tai vaniljajäätelön.


Ihanaa kesää kaikille lukijoillemme ja nauttikaa siitä!

Emmi

3 kommenttia:

  1. Oi että on herkullisen näköistä. Tuota pitää kyllä tehdä kun raparperit ovat sen kokoiset että niitä voi käyttää. Huomasiks että sulta on se valkosipulipatonki postaus hävinnyt? Yritin sitä katsoa paripäivää aikaa niin tuli aina että blogia ei ole olemassa. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Nomnom! Jokohan meiänkin takapihalla pikku hiljaa alkais raparperit kasvaa :3

    VastaaPoista
  3. Kiitos, suosittelen kyllä kokeilemaan :-)
    Joo, valkosipulipatongin postaus tulee tässä joku päivä, luonnostelin vasta vähän aiemmin, niin sitten jo vahingossa julkaisin, kun piti vain tallentaa. Eli ei ole poistunut, mutta tässä nyt joku päivä postaan siitä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥