keskiviikko 18. toukokuuta 2011

valkosuklaajuustokakku

hei pitkästä aikaa! muutama viikko sitten vietettiin äitienpäivää, ja halusin syödä vaihteeksi jotain muuta kuin täytekakkua, joten tein juustokakun. Otin mallia kinuskikissan appelsiini-valkosuklaakakun reseptistä, mutta muuntelin sitä vähän, sillä en halunnut liikaa tuota appelsiinin makua.

Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400g (appelsiini)tuorejuustoa
260 g (=2 Pandan levyä) valkosuklaata
1 dl appelsiinimehua

Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-voiseos.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.




nomnom, oli tosi hyvää! kaikki meni samana päivänä :--) ton appelsiinimehu voi sitten korvata vaikka jollain marjamehulla, jos haluaa eri makuisen. Noi ihanat suklaakuviot on Dr. Oetkeriltä, eli ei oo itsetehtyjä :D

2 kommenttia:

  1. Voi apua, kuinka hyvän näköista nam.. Varmasti hyvääää :)

    Mukavaa päivää sinne. Täällä niin harmaata ja vettä sataa, mutta ei se mitään on ollutkin niin kuivaa.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä, mahtaa olla tosi hyvää :-)
    Täälläkin on koko päivän satanut, mutta nyt illemmalla on aurinkokin paistanut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥