lauantai 14. toukokuuta 2011

Marsipaanikoristeet

Tässä on kuvia äitienpäiväkakun koristeista sekä itse kakusta. Marsipaaniruusujen ohjeen laitan tässä joku päivä kun ehdin, muuten tulisi vähän liikaa kuvia yhteen postaukseen :-)
 Marsipaaniruusut
 Perhonen, maalattu jauheväreillä (kultainen, liila ja punainen). Kuvio saatu painettavasta perhosmuotista.
 Ruusun lehti, maalattu jauheväreillä (sitruunan vihreä muistaakseni). Lehti muotti, painettava, taisi olla 44 mm.

 Liljat, jauheväreillä maalattu (liila, kultainen, punainen). Nämä tehty 10 cm painettavalla lilja-muotilla.

 Tälläinen äitienpäiväkakku oli ennen suklaaspritsausta.
 Kakun pohja oli tavallinen sokerikakkupohja, välissä flora vanilla vaahtoutuvaa, sitruunarahkaa, appelsiinimarmeladia sekä persikkakuutiota. Pursotuksissa on kermaa, tomusokeri sekä mansikkatomusokeria. Päällinen marsipaania, spritsaus suklaata.


Tälläinen postaus äitienpäiväkakusta :-) Huom. Perhoset, liljat ja lehdet saavat muodonsa, kun ne kuivatetaan koverasti muotoillussa folio-kipossa. Kuivata marsipaani noin 2 päivää. Säilytä jääkaapissa, mutta älä laita kakkuvuoan päälle kupua, muuten marsipaani hikoilee. Hyvää alkanutta kesää kaikille lukijoillemme! :)

Aurinkoisin terveisin Emmi

7 kommenttia:

  1. Voi Emmi kun olet tehnyt taas niin kaunista ja herkullista :)Voi että nuo koristeet varsinkin nuo ruusut on niin kauniit ja luonnollisen näköiset. Tuo mansikkatomusokeri pisti silmään, onko
    semmostakin? Nyt sulla on kovasti kakkujen tekoa, kun tulee kaikenlaisia juhlia. Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, aina ihmeesti piristää päivää tälläiset kommentit :-)
    Juu, Dansukkerilla on mansikkatomusokeria, tai tarkalleen nimi on mansikanmakuinen tomusokeri, pakkauskoko on 300 g. Niin, omiin rippijuhliin ainakin teen kakut, jos vain on riittävästi aikaa, toivotaan =) Ja hyvää viikonloppua myös sinulle! :))

    VastaaPoista
  3. It looks so beautiful, for sure it is also very delicious! I would like at least one piece of it! :P

    VastaaPoista
  4. miten sä osaat tehä noi hienoi kakkui?:D

    VastaaPoista
  5. Ihana kakku, en tajua kuinka joku osaa :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos paljon :), vaikkakaan itseni mielestä kakkua ei ollut kovin vaikea tehdä, varsinkin marsipaaniruusut oli yllättävän helppo tehdä, laitan tässä joskus nyt niihinkin ohjeen : )
    Rohkeasti vain kokeilemaan, kyllä varmasti osaatte, tai ainakin opitte ajan myötä :-)

    VastaaPoista
  7. blogissani on sulle jotain :)

    Mukavaa tiistaita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥