maanantai 2. toukokuuta 2011

Rippijuhlien tarjoilut









Rippijuhlien tarjoiluja:
Britakakku ja tavallinen täytekakku,
marmoroidut browniet,
geisha-banaanimuffineja....


Täytekakkun ja muffinien ohje on Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset leivontakirjasta, joten en kopioi niitä tänne, koska en ohjeita muokannutkaan.

Laitan kyllä aina yhtä makean ihanan Britakakun ohjeen.

Pohja:                                                                          
 125g voita
1 dl sokeria                                       
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

 Marenki:
2 valkuaista
1,75dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl pähkinärouhetta pinnalle


Täyte:
2dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
esim. 7-8 kiiwiä
---------------------------------------
Pohja:
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää keltuainen vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää sitten seokseen maidon kanssa vuorotellen.

 Marenki:
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Lisää vaniljasokeri.


Laita ensin pohjaseos alimmaksi ja sitten kaada marenki päälle ja tasoita tasaiseksi.Tee mielellään kahdelle  syvälle, muttei leveälle pellille.Jos sinulla ei ole syvää pelliä tee yhdestä leveästä pellistä sellainen, että saat siihen kaksi marenkipohjaa.Esimerkiksi foliosta saat taiteiltua uran pellin keskelle, leivinpaperien alle, niin että leivinpaperit eivät yhdisty.Laita uunin keskitasolle 175 asteeseen 20 minuutiksi.

Täyte:
Vatkaa kouhukerma ja sokeri kouhkeaksi ja laita kiiwin paloja vierekkäin pohjien väliin.
Kun olet laittanut kerman ja kiiwit alimman pohjan päälle, laita ylin pohja varovasti sen päälle.
Laita myös ylimmän pohjan päälle kiiwejä koristeeksi.

Kakku säilyy jääkaapissa hyvin muutamia päiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥