sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Sacher-kakku

Heippa taas! Oli pieni tauko viime postauksesta, mutta taas ystävänpäivään liittyen. Tein ystävänpäiväksi tälläistä Sacher-kakkua ja hyvää tuli. Hilloa olisi ehkä voinut olla enemmän, mutta laitoin sitä kylläkin jo extra-määrät :) Ja kiitos kaikilla 19 lukijallemme! Tekovaiheista en huomannut ottaa kuvia :( Huom. kakku kannattaa tehdä noin 20 cm irtopohjavuokaan, tai sitten kaksinkertaisena noin 26 cm vuokaan. Itse tein aluksi liian isoon ja liian matalahan siitä tuli, ja sitten jouduin tekemään vielä toisen kakun.  

Pohja:

150 g tummaa suklaata
150 g voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
1 dl mantelijauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista  

Kostutus:

1 dl appelsiinimehua  

Täyte:

350 g aprikoosihilloa tai -marmeladia  

Kuorrutus:

200g tummaa suklaata
50 g voita

1. Sulata paloiteltu suklaa kattilassa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Laita sivuun jäähtymään.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen, varovasti sekoittaen.
3. Lisää mukaan hieman jäähtynyt suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovaisesti.
4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita vaahto hyvin varovaisesti taikinaan. Ei haittaa vaikka taikinaan jäisi vähän valkoisia kohtia. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Ota kakku uunista, anna hetken aikaa levätä ja kumoa ja anna jäähtyä.
5. Jaa kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt varovaisesti. Levitä kakun väleihin aprikoosihillo.
6. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoihin. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään asti.
7. Tarjoile ja nauti!

Emmi

3 kommenttia:

  1. Oivoi, tää on varmasti superhyvää :o On meinaan jo niin ihanan näköistäkin... Mä en olekkaan vielä itte koskaan sacheria tehnyt. Mutta varmasti vielä joskus, näistä sun kuvistas inspiroituneena :D

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulliselta! Tätä täytyy kyllä kokeilla joku päivä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, hyvä että pidätte reseptistä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥