lauantai 5. helmikuuta 2011

Runebergin tortut

220 g voita
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1,5 dl piparimurskaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa  

Sisälle

noin 50 g vadelmamarmeladia  

Kostutus

punssiaromilla  

Koristelu

vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon kaapimella sekoittaen. Lisää kerma.Pursota esim. muffinivuoan pohjalla hieman taikinaa, lisää nokare hilloa ja peitä pursottamalla taikinaa hillon päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuttia.

Anna torttujen jäähtyä ja voitele sen jälkeen kaikki tortut punssiaromilla. Tee tomusokeri-vesi seos. Sekoita tomusokeri ja vesi hyvin keskenään. Laita kaikkien torttujen päälle nokare marmeladia ja pursota pienellä tyllalla hillonokareen ympärille rengas.
Hyvää Runebergin päivää kaikille!

Emmi

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!♥