keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Mansikkasorbetti

Yksinkertainen ohje sorbetin tekoon, ilman jäätelökonetta =)

2 kananmunan valkuaista
0,5 dl sokeria
5 dl marjoja (esim. mansikoita)
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria

Ota mansikat pakastimesta sulamaan. Vaahdota kananmunan valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Huom, katso ettei valkuaisten joukkoon mene yhtään keltuaista, sillä silloin vaahto ei vaahtoudu.
Vaikka kulhon kääntäsi väärin päin, vaahto pysyisi siellä. Murskaa mansikat sauvasekoittimella yhdessä sokeriliemen kanssa. Sekoita vaahto ja marjaseos sekaisin. Kaada sekoitettu seos johonkin astiaan, minkä voi laittaa pakastimeen, esim. muoviseen jäätelöpakettiin tai pakasturasiaan. Anna olla pakastimessa noin 2 tuntia? En tiedä kovin tarkkaa aikaa, sillä annoin sen olla yön yli. Ota noin 10 minuuttia ainakin ennen tarjoilua sulamaan, sillä se todella on kovaa :) Herkuttele itsetehdyllä sorbetilla! :) Emmi

2 kommenttia:

  1. Hei, montako ihmistä syö jälkkärinä tuosta määrästä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Emmi ei ole tainnut nähdä viestiäsi, mutta annos näyttää pieneltä, veikkaan kahden tai kolmen ihmisen syövän yhdestä annoksesta :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥