lauantai 11. joulukuuta 2010

Karpalo-toffeekakku

Toffee:

2 tlk (á 397 g) kondensoitua maitoa
 
Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta  

Päälle:

300 g karpaloita
3 rkl perunajauhoja
¾ dl sokeria

Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Upota maitotölkit veteen ja anna kiehua 3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kaada kuuma vesi kattilasta ja jäähdytä tölkit laskemalla kylmää vettä kattilaan. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla kevyesti painellen vuoan pohjalle ja 3 cm matkalta reunoille. Avaa maitotölkit ja lusikoi toffee pohjan päälle. Levitä tasaiseksi. Sekoita karpaloihin perunajauhot ja sokeri. Kaada karpalot vuokaan toffeen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun taikinareunat ovat saaneet sopivasti väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tässä nyt resepti yhteen synttärikakuistani :) Oli kyllä ihan hyvää, mutta todella makeaa. Voisin kyllä tehdä vielä joskus, mutta laittaisin vain yhden purkin toffeeta. Ohje on Kinuskikissan blogista.

Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥