torstai 2. joulukuuta 2010

Appelsiinisuklaakakku

Pohja

5 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g suklaata
100 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria  

Kostutus:

n. 1,5 dl maitoa


Täyte:

400 g vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinimarmeladia  

Kuorrutus:

1 dl vispikermaa
200 g suklaata
 1 rkl voita
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Sulata suklaa ja voi kattilassa.
Siivilöi kuivat aineet varovasti muna-sokeri seokseen.
Sekoita varovasti esim. kaapimella.
Lisää suklaaseos.
Jauhota noin 25 cm irtopohjavuoka mannasuurimoilla tai korppujauhoilla.
Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 35-40 min, tai kunnes kakku näyttää kypsältä.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 2 osaan. Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen muut aineet. Täytä kakku seoksella. Tee kuorrute ja koristele kakku.
Ohje Elämä Makeaksi blogista
Herkuttele :) Emmi

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥