sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Juustosarvet

Nämä ovat hyvin helppotekoisia ja maukkaita sarvia. Täytetta voi muokata oman maun mukaan. Itse olen kokeillut juustoraastetta, fetakuutioita ja homejuustoa. Sisälle voisi myös laittaa esim. kinkkua tai vaikka jotain vihanneksia. Mielikuvitus vain rajana :)
Fetajuustosarvet
Samat fetajuustosarvet, kuin edellisessäkin kuvassa :)
Homejuustosarvet
16 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
50 g voita/margariinia tai n. 0,5 dl juoksevaa rasvaa
1 prk kermaviiliä

täyte:

esim. fetajuustoa tai homejuustoa  

päälle:

kananmuna voiteluun
juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää juustoraaste, sulatettu voi/margariini ja kermaviili kuivien aineiden sekaan. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Jaa taikina 2 osaan. Ota ensin toinen osa, ja kaulitse siitä pyöreä, taikinalevy, jonka halkaisija on noin 30 cm. Sen jälkeen jaat taikinapyörällä taikinalevyn 8 osaan, jotka ovat kolmioita (alla olevassa kuvassa katkoviivoilla) Laita haluamaasi juustoa (esim. feta,- tai homejuustoa. Fetajuustoa 2-3 kuutiota ja homejuustoa oman maun mukaan) kolmion alareunaan. (Katso alla oleva kuva) Alla olevassa kuvassa nuoli osoittaa, mihin suuntaan sarvet kääritään. Kun olet käärinyt, taita niitä hieman, että sarvista muodostuu "sarvien" muotoisia. Vaikea selostaa :D Laita juustosarvet leivinpaperitulle pellille ja voitele kananmunalla, ja laita vielä juustoraastetta vähän päälle. Uuniin 225 asteeseen noin 15 min.
Emmi

1 kommentti:

  1. apua kun herähti vesi kielelle jo kun näin bannerin! :---D

    www.henna-maria.blogspot.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥