sunnuntai 19. syyskuuta 2010

New Yorkin sitruunarahka-piiras

Ihanan raikas maku ja juustokakkua muistuttava maku. Melko nopea tehdä, uunissa kakun kylläkin pitää olla kauan, mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen! Kun seuraavan kerran ostat sitruunarahkaa, niin kokeile tätä kakkua :)

  Pohja:

175 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:

400 g sitruunarahkaa
2 dl kermaa
0,75 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl maissitärkkelysjauhoja

Pinnalle:

200 g kermaviiliä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin. Painele seos huolellisesti irtopohjavuoan pohjalle. Tee täyte, vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, kananmunat ja maissitärkkelysjauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja pasita 175 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia. Sekoita kermaviili ja sokerit keskenään. Levitä seos heti kakun päälle uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kylmään. Tarjoile mustikoiden kera.

Emmi

2 kommenttia:

  1. näyttää tosi hyvältä, koostumus juuri sopivan kiinteä! namnam :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä - nappasin tästä pääsiäisherkulle ohjeen: http://viiriainen.blogspot.com/2011/04/sitruunainen-rahkakakku.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥