Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
400 g sitruunarahkaa
2 dl kermaa
0,75 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl maissitärkkelysjauhoja
Pinnalle:
200 g kermaviiliä
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin. Painele seos huolellisesti irtopohjavuoan pohjalle. Tee täyte, vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri, kananmunat ja maissitärkkelysjauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos keksipohjan päälle ja pasita 175 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia. Sekoita kermaviili ja sokerit keskenään. Levitä seos heti kakun päälle uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kylmään. Tarjoile mustikoiden kera.
Emmi
näyttää tosi hyvältä, koostumus juuri sopivan kiinteä! namnam :)
VastaaPoistaKiitos reseptistä - nappasin tästä pääsiäisherkulle ohjeen: http://viiriainen.blogspot.com/2011/04/sitruunainen-rahkakakku.html
VastaaPoista