lauantai 25. syyskuuta 2010

Mutakakku

 Tämän maukkaan kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman raa'aksi.

Aineet: 

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
170 g talousuklaata
170 g voita
jauhottamiseen vähän voita ja korppujauhoja/ tai mannasuurimoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon varovasti käännellen.
Sulata voi ja suklaa, sekoita lopuksi joukkoon varovasti.

Kaada massa noin 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi. Itse pidin kakkua uunissa vain sen 15 minuuttia, koska en halunnut liian kiinteää kakkua, kyseessähän kuitenkin oli mutakakku.
Irrota jäähtynyt kakku vuoastaan ja siivilöi pinnalle kaakaojauhetta, herkuttele!
 
Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Pipareista Pitsikakkuihin, kakun nimi kirjassa Idan suklaakakku

Emmi

2 kommenttia:

  1. blogin pitäjä itsekin26. syyskuuta 2010 klo 9.36

    tykkään kyllä tiedän blogista, tästä voi tulla vielä laajakin reseptikirja netissä :) mutta pieni parannusehdotus; musta tuntuu että teette pelkästään eri suklaakakkuja/piirakoita ja eri variaatioita juustokakuista. jotain ihan erilaista, pliis? tryffeleitä, vohveleita, nyt syksyllähän on omenakausi eli niistä erilaisia juttuja. ottakaa kausituotteet huomioon---> elonkorjuun aika, eli kasviksia ja hedelmiä leivoksiin. kiitos =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos palautteesta. Yritämme kokeilla erilaisia reseptejä, mutta koska kuitenkin meitä on neljä ihmistä leipomassa samaan blogiin, ja jos kaikki pitävät samanlaisista kakuista yms, niin se on aika hankalaa.
    ps. omenapiirakkaa aion leipoa nyt joskus lähiaikoina ja jäätelöäkin aion tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥