Tämän maukkaan kakun kuuluu jäädä keskeltä hieman raa'aksi.
Aineet:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
170 g talousuklaata
170 g voita
jauhottamiseen vähän voita ja korppujauhoja/ tai mannasuurimoita
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kaada massa noin 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi. Itse pidin kakkua uunissa vain sen 15 minuuttia, koska en halunnut liian kiinteää kakkua, kyseessähän kuitenkin oli mutakakku.
Emmi
tykkään kyllä tiedän blogista, tästä voi tulla vielä laajakin reseptikirja netissä :) mutta pieni parannusehdotus; musta tuntuu että teette pelkästään eri suklaakakkuja/piirakoita ja eri variaatioita juustokakuista. jotain ihan erilaista, pliis? tryffeleitä, vohveleita, nyt syksyllähän on omenakausi eli niistä erilaisia juttuja. ottakaa kausituotteet huomioon---> elonkorjuun aika, eli kasviksia ja hedelmiä leivoksiin. kiitos =)
VastaaPoistaKiitos palautteesta. Yritämme kokeilla erilaisia reseptejä, mutta koska kuitenkin meitä on neljä ihmistä leipomassa samaan blogiin, ja jos kaikki pitävät samanlaisista kakuista yms, niin se on aika hankalaa.
VastaaPoistaps. omenapiirakkaa aion leipoa nyt joskus lähiaikoina ja jäätelöäkin aion tehdä.