pohja:
1½dl tummaa fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
200g huoneenlämpöistä voita
1dl maapähkinävoita
1 muna
3½dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
100g rouhittua tummaa suklaata
kuorrutus:
75g voita
75g rouhittua tummaa suklaata
2dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
koristeet:
1dl rouhittuja maapähkinöitä
POHJA: 1. Säädä uuni 175 asteeseen 2. Sekoita fariinisokeri, hienosokeri, voi ja maapähkinävoi tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita se taikinaan.
3.Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suklaa keskenään ja kaada seos taikinaan.
(en itse ikinä jaksa sekoittaa mitään aineita keskenään vaan kaadan ne suoraan ton mössön sekaan :D)
4. Levitä taikina pienelle uunipannulle (noin 24x35cm) leivinpaperin päälle. Paista 25-30 minuuttia.
KUORRUTUS:
5.Sulata voi kattilassa.
6. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon suklaa. Anna sen sulaa voihin. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri.
7. Levitä kuorrutus varovasti hieman jäähtyneelle kakulle. Ripottele maapähkinärouhetta pinnalle.
8. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Ihan hyvää tästä kakusta tuli, mutta välillä alkoi ällöttämään toi maapähkinävoin ja suklaan sekoitus.. mielestäni pohja onnistui tosi hyvin mutta kuorrute oli vähän liian paksua, joten olisi pitänyt laittaa tuota tomusokeria hieman vähemmän. Suosittelen tätä reseptiä niille jotka todella tykkäävät maapähkinävoista kuten minä :D käytän aina tämän merkkistä:
nam♥ muuten, jos tätä blogia lukee kukaan niin kommentoikoon!! tuntuu aika turhalta kirjoitella näitä postauksia kun ei kukaan näytä lukevan tätä blogia :/ Ideoita ja kysymyksiä saa myös laittaa tänne päin! =)
eveliina
Tosi hyvää tuli, nam!
VastaaPoista