sunnuntai 12. syyskuuta 2010

mudcake by eve&tiia

Heippa! :-) Tiia oli meillä perjantaina ja päätettiin sitten leipoa mutakakku. Ja tämä reseptihän löytyy Fazerin  tumma suklaa-paketin kyljestä:  

200g tummaa Fazer suklaata  
1 tl leivinjauhetta  
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja  
200g voita  

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen.

Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovaisesti.
Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n.25cm).
(en tiedä miksi toi kuva ei kääntynyt oikein päin..)
Paista uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Tarjoile mielellään vadelmien ja jäätelön kera. Kakun voi hyvin valmistaa päivää ennen tarjoilua. Voin sanoa että "kakusta" tuli todella herkullista ja se oli tosi helppo ja nopea leipoa! :) Mutta tämä lopputulos on ulkonäöltään vähän..:
(toi valkoinen kökkö on siis kermavaahtoa) ööh..? siis en oo ihan varma miksi tosta tuli mössöä. se oli kyllä ihan tarpeeksi kauan uunissa ja näin, mutta kai meidän uuni on jotenkin "laiska" niin kuin äiti sanoo. Tai sitten se johtui siitä että mä ja tiia hyökättiin ton kakun kimppuun heti kun saatiin se uunista ulos, joten se ei saanut aikaa jäähtyä. Mutta seuraavana aamuna se oli jo vähän kovettunut joten maistui vielä paremmalle :) suosittelen tätä reseptiä kaikille joilla on hirvee suklaanhimo ja haluaa nopeasti valmistaa jotain herkullista!!
♥: eveliina

2 kommenttia:

  1. voi että tota kyllä pitä joskus maistaa!!

    VastaaPoista
  2. NAMMM! Mutakakku on ihaninta ikinä, pitäis taas tehä joskus sitä..! Oon ite tehny tolla samalla ohjeella ja tosiaan kannattaa pitää se vaikka yön yli jääkaapissa ennen syömistä (jos malttaa) niin se kovettuu vähän :D Mut joo joka tapauksessa teillä on kyl kiva blogi, saitte uuen lukijan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥