torstai 5. toukokuuta 2011

Vaikka vappu meni jo....

Laitan silti ohjeen tippaleivistä.
Miksei niitä voisi syödä muulloinkin kuin vappuna?

Tippaleivät

raaka-aineet:
4 munaa
2rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl vaniliinisokeria
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Uppopaistoon 5- 10 dl öljyä, joka on hyvin kuumennuksen kestävää

ohje:

Sekoita munia kulhossa ja lisää maito.Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.Taikinasta tulee vetelää.
Laita taikina muovipussiin tai pursottimeen, myös puhdas sinappi- tai ketsuppipurkki käy.
Kiehauta rasva 180 asteiseksi puhtaassa, paksupohjaisessa kattilassa.
Testaa taikinapalalla, että rasva on tarpeeksi kuumaa.
Upotan öljyyn teräksinen liemikauha, joka estää taikinaa leviämästä kattilaan.
Pursota hitaasti taikina kuumaan rasvaan, liemikauhan päälle ristikoksi.
Voit käyttää myäs metalli tölkkiä, jonka sisään pursotat taikinan, ota tölkki pois kun taikina on vähän hyytynyt.
Nosta leivät pois reikäkauhalla ja laita kuivumaan talouspaperin päälle.Siivilöi tomusokeria tippaleipien päälle ja tarjoile.






Ei niistä tippaleivistä ihan tuollaisia pitäisi tulla, mutta hyvää oli!
Tehtiin tippaleipiä koulun kerhossa Eveliinan kanssa :)

Annika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥