keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Juustokakku, nam.

      Browniejuustokakku







Brownie

2½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
½tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 rkl sullatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään, myös sokeri.Vatkaa kananmuna vaahdoksi ja lisää kuivat aineet( itse taisin tehdä toisinpäin..).Lisää voi ja sekoita hyvin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.


Keksipohja

n. 150g Digestive keksejä
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sulatettua voita

Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella. Lisää kekseihin kaakaojauhe ja voi.Painele keksipohja irtopohja- tai silikonivuokaan. Paista myös pohjaa 10 minuuttia uunissa.






Tuorejuustotäyte

800 tuorejuustoa  (itse käytin maustamatonta Philadelphiaa)
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä (itse käytin perunajauhoja)
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Vatkaa juusto pehmeäksi. Vatkaa mukaan maissitärkkelys,vaniljasokeri ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen ja jokaisen kananmunan jälkeen minuutti.

Leikkaa browniepohja paloihin.
Kaada hieman tuorejuustoseosta keksipohjan päälle ja lisää sitten brownie paloja.Kaada loppu tuorejuustoseos ja tasoita pinta tasaiseksi.
Kypsennä noin tunti ja anna jäähtyä.
Maku on parermpi jos annat maustua päivän, pari jääkaapissa.
Jos teet silikonivuokaan laita kakku pakastimeen ja anna kovettua kunnolla ennenkuin kumoat sen.
Kakku säilyy pakastimessa hyvin.







Iloleipureilta tupsahti tulemaan tämä silikonivuoka ja voin kertoa, että on oikesti hyvä!

3 kommenttia:

  1. Onpa muuten julmetun herkullisen näkönen kaakku :P

    VastaaPoista
  2. No sehän on, niin lämpimänä kuin kylmänä! :)

    VastaaPoista
  3. Mm, varmaan aivan hirmuisen hyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥