sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Laskiaispullat

16 kpl  

taikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
4 tl kardemummaa
noin 14 dl jauhoja
150 g voita  

voiteluun:

kananmuna
 
täyte:

2-3 dl vispikermaa
vadelmahilloa
(mantelimassaa)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita tasaiseksi. Lisää myös kananmunat, suola, sokeri ja kardemumma.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan suurin osa vehnäjauhoista. Alusta ensin kierrevatkaimella ja lopulta käsin.
Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja osat vielä 8 eri osaan. Leivo pyöreiksi pulliksi. Laita pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettyinä.
Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Valmiit pullat ovat kullanruskeita. Leikkaa pullista "hattu" irti. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita pursotinpussiin ja hetkeksi vielä jääkaappiin. Laita pienellä lusikalla jokaisen pullan toiselle puolelle nokare hilloa ja mantelimassaa haluttaessa. Pursota kerma ympärille. Laita pullat jääkaappiin ja tarjoa noin puolen tunnin kuluttua. Hyvää laskiaissunnuntaita kaikille! :)
Emmi

2 kommenttia:

  1. Hienoja pullia, aika taitavasti pyöritetty kun noin sileitä. Joku erityisniksi? ;D Itse olen surkea pyörittäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Murska! :) Kiitoksia, ei ole mitään erityisniksiä, kuin että ottaa aina vain vähän kerrallaan jauhoja käteen ja sitten pyörittelee. Kyllä ne taidot siitä karttuvat, kun useampia kertoa pullaa leipoo! :) Itsekin muistan ensimmäiset pullan leipomiskertani joskus pienenä äidin kanssa, kun omat pullat olivat ihan kauhean näköisiä ja äitini omay tietysti täydellisiä... Hieman hermot siinä paloi kun ei osannut (perfektionisti kun olen), mutta vuosien kuluessa ovat taidot karttuneet =)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥