sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Gluteeniton broilerikasvispiirakka

Tehtiin tätä piirakkaa Tiian kanssa viime viikolla ja oli ainakin mun mielestä tosi hyvää!! suosittelen ehdottomasti! ja tää on kaiken lisäksi gluteeniton vaihtoehto :) Alkuperäinen resepti löytyi tältä sivustolta: http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm, ja siellä käytettiin vuohenjuuston sijasta fetajuustoa. Tässä piirakassa on siis BROILERI-PARSAKAALI-VUOHENJUUSTOtäyte, mutta se tuntui liian pitkältä sanalta, niin en laittanut sitä tohon otsikoksi :D

Pohja:
1 dl perunahiutaleita (laktoosittomia ja gluteenittomia, esim. Mielihyvä)
2 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
(1 tl ksantaania)
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia (laktoositonta Sunnuntaita tai Floraa)
1 dl kylmää vettä
 
Valmista pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.

Täyte: Broileri-parsakaali-vuohenjuustopaistos
400 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1 pussi (200 g) pakastettua parsakaalia tai tuoretta
100 g vuohenjuustoa
2 munaa
2 dl ruokakerma
0,5 tl mustapippurirouhetta

Ruskista broilerinsuikaleet ja jäähdytä. Levitä broilerinsuikaleet piirakkapohjan päälle.
Lisää muut täytteen ainekset.
Vatkaa munat ja kerma ja mustapippurirouhe keskenään sekaisin ja kaada täyteainesten päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tuossa sivussa näkyy että täällä olis kaksi eveliina-nimistä leipojaa, mutta se johtuu siitä että tein itelleni uuden profiilin, koska edellisestä loppui kuvatila ja lisätilasta olis pitänyt maksaa.. pöh. mut tässä mun uudessa profiilissa on nää kaikki vanhat kuvanlisäysjutut, niin sanokaa että miten ne voi päivittää! oon niin huono näissä konejutuissa :D ja sen takia noi kuvat on siis tommosia pieniä ja oon joutunu varmaan 5 kertaa vaihtamaan profiilista toiseen että pystyn siirtämään noi kuvat postauksessa oikealle paikalle(?!) ja muuta :( jag gillar inte. joten olisin hyvin onnellinen jos te ihanat lukijat voisitte auttaa :D huomenna alkaa tet-viikko, jee! hyvää viikkoa kaikille!! :)

-Eve ps. multa on tulossa tällä viikolla minttumuffinssien resepti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!♥