sunnuntai 28. marraskuuta 2010

tiramisu-banaanitorttu

Oon nähnyt televisiossa muutaman mainoksen tästä rahkasta:
Mainoksessa vihjataan, että pakkauksen kyljestä löytyy muutama resepti, joten minäpä lähdin kauppaan ostamaan pari semmoista. Löysin rahkapurkit, ja huomasin että se resepti on ton purkin etiketin sisäpuolella, joten yritin mahdollisimman huomaamattomasti repiä sen etiketin irti siellä kaupassa :-D onneksi kukaan ei tainnut huomata.. Jotta te ette joutuisi samanlaiseen tilanteeseen, laitan tämän reseptin (joka löytyy myös valion sivuilta!) nyt tänne blogiin:

Pohja:
185 g keksejä, esim. Wilhelmina
2 rkl (30 g) voita sulatettuna

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa tiramisu
1 banaani
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

kaakaojauhetta, paahdettuja mantelilastuja ja/tai suklaarouhetta

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa .
ja pyh, mitään monitoimikoneita tarvita..

Sekoita niihin voisula. Taputtele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperille. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5–10 min. Vaahdota kerma. Sekoita rahkaan pieniksi kuutioiksi leikattu banaani sekä sokerit.

Sulata puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos rahkan joukkoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto.

Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta.

Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi kakun pinnalle tai lisää paahdetut mantelilastut tai suklaarouhe.

VINKKI

• Voit käyttää pohjassa myös Digestive-keksejä. Lisää niihin 75 g Valio voita sulatettuna.

Tosta tuli TODELLA herkullista, vaikka itse sanonkin :-D toi rahka ja banaani sopi todella hyvin yhteen! ja hyvin sopi myös noi malentirouhe ja kaakaojauhe, joita ripottelin pinnalle :)

Suosittelen tätä reseptiä kaikille jotka tykkää kahvista tai kahvijogurtista :) ja jos ei tykkää banaanista, niin jätä se suosiolla pois, koska se maistuu aika selvästi tossa tortussa. Aion ehdottomasti kokeilla lähiaikoina muitakin reseptejä, jotka löytyy siitä etiketistä sekä tuolta valion sivuilta! mutta seuraavana viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä banoffee-torttua, kun meille tulee vieraita Jyväskylästä asti :)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!♥