keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kanadan pannukakut

Kesän alussa olin pari viikkoa siskoni kanssa Kanadassa ja kerran söimme aamupalaa Denny's -ravintolassa ja valitsimme molemmat aamupala-ruokalistalta Banana Pecan Pancake Breakfast´in. Aamupalaan kuului pannukakkuja, vaahterasiirappia!!, pekaanipähkinöitä ja banaania sekä lisäksi kalkkunapekonia (turkey bacon, hyyyii) ja munakokkelia (scrambled eggs). Aamupala jäi mieleemme ja kotiinkin päästyämme olemme pariin kertaan tehneet vaahterasiirappilättyjä banaanilla ja pekaanipähkinöillä, lyhyemmän nimen toivossa keksin Kanadan pannukakut.

Vielä matkasta lyhyesti, eh? :) Kanada on mielestäni niin ihana maa: aivan upeat - siis todella mahtavat maisemat kaikkine vuorineen, ystävälliset ja sydämelliset ihmiset sekä koko kulttuuri!! Kanada muistuttaa välillä melko suurestikin Suomea, mutta erojakin kyllä löytyy. Aivan upeita muistoja ja kokemuksia kyllä sain koko kahden viikon aikana ja ehdottomasti olen menossa takaisin! Mielestäni Kanada on hieman "aliarvostettu" matkakohde - ainakin Suomessa - joten toivoisin, että useammat ihmiset kokisivat Kanadan lumon :) 

lätyt:

2 munaa
5 dl maitoa 
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

voita paistamiseen

lättyjen päälle:

aitoa vaahterasiirappia
pekaanipähkinöitä
banaaniviipaleita

Tee lättytaikina: Sekoita kaikki aineet keskenään vispilällä sekoittaen. Voit antaa taikinan turvota hetken aikaa, tai kuumentaa heti paistinpannu ja paistaa lätyt voissa. Tarjoile valmiit lätyt vaahterasiirapin, pekaanipähkinöiden sekä banaaniviipaleiden kanssa :)


Emmi

3 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä :)♥

    VastaaPoista
  2. oi että minkä näköstä! ♥ pittää kyllä muistaa tämä ku seuraavan kerran tekee lettuja mieli, oon tehny niitä tässä kesälomalla vaikka minä eri versiona, pitää olla nyt vähä tauolla.. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥