lauantai 23. helmikuuta 2013

Terveellisemmät elämäntavat ja smoothie!


Hei vain! Tässä on nyt ollut vähän taukoa leipomista.Olen jo jokin aika sitten päättänyt aloittaa terveellisemmät elämäntavat ja jättää  leipomista paljon vähemmälle. Kun leipoo niin esim. niitä keksejä tai muffineita jää ja ne pyörii jääkaapissa monta päivää, ja salakavalasti naposteleekin sitten monta päivää putkeen.Ei hyvä, ei todellakaan hyvä. Pakastinkin pursusi kaikkea makeaa, mutta ei enää kun ei tosiaan ole tullut leivottua. Olen toki tehnyt jotain pientä, esimerkiksi keksejä ja browniepaloja, mutta niistä on täällä jo niin monta ohjetta!

Terveellisemmät elämäntavat kunniaan smootheilla! Teen n. kerran viikossa smoothieta, jota juon aamupalaksi ja treenien jälkeen. Joka päivä en juo, jotten kyllästy ja soijaa ei suositella nautittavaksi joka päivä. Tämä on täysin kasvisruokavalioiselle sopiva ja monelle muullekkin allergikolle.
Ohjeesta tulee n. 7 lasillista.
 


Smoothie

Yksi tölkki papaija/persikka/mango-paloja ( sokeriliemen kaadan pois)
2,5 dl (soija)jogurttia
2,5 dl (soija)maitoa
Yksi banaani
 1,5 dl leseitä
Ruokalusikallinen siirappia

Mittaa kaikki tehosekoittimeen ja WROOM!



Nam! Tuli oikeesti tosi hyvää! :-)
 Voisin kehitellä tänne teille uusia terveellisiä reseptejä tai onko jotain mitä haluaisitte minun kokeiltavan? Heitelkää ideoita!

12 kommenttia:

  1. ihanaa! voisit vaikka koittaa leipoa joitain terveellisiä lettuja/leipiä:) sellaisten reseptejä ottaisin kiljuen vastaan! esimerkiksi jos käytät ruisjauhoja tms niin sehän on jo paljon parempi kuin vehnä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hei kiitti vinkistä! Kokeilen kun tuun täältä Rukalta kotiin :)

      Poista
  2. siis sokeriliemessä olevia hedelmiä. ostakaa nyt ees tuoreita. sama kun napsisit irtokarkkeja ku vedät tollasta sokeripommia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta ei kaikki ole sokeriliemessä ja läheskään aina en pääse niin suureen kauppaan missä olisi tuoreita mangoja...ja en syö karkkeja enkä laita smoothieeni sokeria.

      Poista
    2. Siirappihan onkin kuin sokeria .. ? :o

      Poista
    3. Oikeessa oot. Olisin voinu sen tietysti laittaa sulkeisiin, en laita sitä aina.

      Poista
    4. Tässä muutama päivä takaperin etsin kaupasta tuoreita mangoja yms. mutten löytänyt : < mistä kaupasta te ostatte niitä?

      Poista
    5. Tuoreen mangon tilalla voi kokeilla myös pakastettuja mangokuutioita / muita hedelmiä, joihin ei ole lisätty sokeria. Siirapin tilalle kannattaa käyttää hunajaa, jos kaipaa lisämakeutta. Mä oon tuoreita mangoja löytänyt ihan tollasesta keskikokoisesta S-marketista ja jopa pienestä K-marketista, riippuu varmaan aika paljon kauppiaasta tai osaston vastaavasta, miten löytyy. Marjoistakin saa ihania smootheja. Eikä leipoessakaan aina sokrua tarvitse, tein just viikonloppuna synttärikakuksi juustokakun, jossa pohja mantelimassasta, täyte maustamattomasta tuorejuustosta (rasvaa 5%), vaahdotetusta vaniljakastikkeesta ja herttakirsikoista. Ja erittäin makoisaa oli, riittävä makeus tuli mantelipohjasta, kirsikoista ja vaniljakastikkeessta.

      Poista
    6. Hei kiitti kommentistasi! Tosi harmi kun noista meidän lähikaupoista ei löydy tuoreita mangoja : ( Pitääpä katsastaa pakastehyllyt! Olen vaihtanut nyt siirapin hunajaan. Kuulostipa hyvältä tuo ohjeesi! :)

      Poista
  3. Minäkin suosittelisin siirapin vaihtamista hunajaan :) Lisäksi kannattaa kokeilla pikkuhiljaa vähentää lisämakeutusta, koska hedelmissä on niin paljon sokeria. Siihen vähemmän makeaan kyllä tottuu nopeasti, eikä lopulta kaipaa enää sitä hunajaakaan.

    VastaaPoista
  4. Toinen vinkki vielä. Hedelmiä voi myös itse pakastaa paloiteltuna (esim. banaani, ananas, kiivi jne.). Pakastimesta on helppo sitten heittää valmiiksi paloitellut hedelmät jäisinä tehosekoittimeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Olenkin jo jättänyt makeutukset pois smoothiesta, kun ei sitä edes maista ;) Nyt on näköjään mangoja lähikaupassa, mutta mitenköhän sen saisi hyvin paloiteltua? :O

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥