lauantai 16. helmikuuta 2013

Paholaisenkakku

Kuivakakut ovat vaan niin hyviä - varsinkin kuorrutteella - että niitä pitää välillä leipoa :) Ensin leivoin tätä kakkua koulun kahvitukseen ja sittenhän sitä piti leipoa vielä kotiinkin :)


aikaa menee noin reilu 2 tuntia

2 munaa
4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 rkl vaniljasokeria
1 tl soodaa
200 g sulatettua voita
2 dl kahvia

kuorrutus:

100 g sulaa voita
4 rkl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
3 dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuoheaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa niitä vaahtoon ja lisää vuorotellen kahvin ja sulatetun voin kanssa. Kaada valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 175 asteessa noin tunti. Ota kypsä kakku uunista, odota hetken aikaa ja kumoa se lautaselle. Anna kakun jäähtyä ja tee sitten kuorrutus. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään sekaisin ja levitä se kakun päälle tasaisesti. 


Hauskaa viikonloppua teille! :)

Emmi

4 kommenttia:

  1. Onpas kaunis kakku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon Tiina Laurila, vielä hyvääkin oli! :)

      Poista
  2. Viettelevä kakku nimeään myöten. Pakko tehdä

    VastaaPoista
  3. Ensin ihmettelin, että mikä ihmeen paholaisenkakku... Mutta oon nähny tän jo nyt kahessa blogissa, joten kai se on testattava itsekin! Olen suklaa-addikti, ja tämä näyttäisi nyt siltä, että vaje tulisi täytettyä ainakin vähäksi aikaa 8--D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥