Nyt sitten siihen maailman parhaimpien mokkapalojen ohjeeseen! :)
1 iso pellillinen (aikaa kuluu noin 2 tuntia)
6 munaa
6 dl sokeria
8 dl jauhoja
5 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta
3 dl maitoa
300 g voita
kuorrutus:
10 rkl kahvia
120 g voita
n. 400 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
6 rkl kaakaojauhetta
koristeluun:
strösseleitä
Aloita mokkapalojen tekeminen vaahdottamalla kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi mikrossa. Kun vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, sihtaa sinne vähitellen kuivia aineita, nostele sekaisin nuolijalla ja lisää sitten vuorotellen voisulaa ja maitoa kuivien aineiden kanssa. Kaada valmis taikina pellille, jossa on leivinpaperi päällä ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa mokkapaloihin ei tikkuun tartu enää taikinaa. Anna levyn jäähtyä, jonka jälkeen aloita tekemään kuorrutetta. Keitä vahvaa kahvia, sulata voi kulhossa sulaksi ja mittaa kahvi sinne ja sekoita. Lisää sitten tomusokeria, vaniljasokeria ja kaakaojauhetta vähitellen koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Kun kuorrute on sopivan paksuista, kaada se mokkapalalevyn päälle ja tasoita pinta nopeasta ja lisää siihen päälle halutessasi strösseleitä tai nomparelleja. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa levy annospaloiksi!
Mukavaa laskiaissunnuntaita lukijoillemme! :)
Tuttu ohje ! Noi on niin takuuvarmoja tarjottavia ;) Mistä tuo suloinen perhoskoriste ???
VastaaPoistaHeippa Riitta! :) Juu, tuo ohje on kyllä ihan paras! Tuon perhoskoristeen olen tehnyt sokerimassasta muotilla :)
PoistaHaha, mäkin tein tänään mokkapaloja ja ajattelin postata niistä... :DD No en ny taidakkaan!
VastaaPoistaHitsi kun ei tässä oo mitään juhliakaan tiedossa, että olis syy miks leipois...Paitsi ehkä noi veljen kultajuhlat joita juhlitaan ens viikonloppuna! Joten postauksia ehkä tulossa! : )