tiistai 18. joulukuuta 2012

Gluteeniton suklaatäytekakku

Leivoin viikonloppuna myös tälläistä herkullista suklaatäytekakkua ystävilleni. Vaikka nyt olenkin sokerittomalla ruokavaliolla, niin pitää myöntää, että söin kyllä tätä kakkua muutaman palan.. synttäreitten kunniaksi! (: Kakku mielestäni onnistui todella hyvin, vaikka ohjeen itse sovelsinkin :) Annikalle suuri kiitos kuvista!


kaakaokakkupohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

kostutus:

n. 1,5 dl maitoa

täyte:

vaahdotettu suklaaganache:

200 g tummaasuklaata
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita

n. 1,5-2 dl appelsiinimarmeladia

kuorrutus:

150 g tummaasuklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Tee ensin kakkupohja: Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa niitä kananmunavaahtoon vähitellen, nuolijalla sekaisin nostellen. Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan (26 cm) pohjan kokoinen ympyrä ja aseta se vuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat ja kaada taikina sinne. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia, tai kunnes tikuilla kokeiltaessa kakkuun siihen ei tartu enää taikinaa. Ota kakku uunista, odota hetken aikaa ja kumoa se lautaselle. 

Tee kakun jäähtyessä  vaahdotettu suklaaganache. Leikkaa suklaa pieneksi rouheeksi ja kuumenna kerma kattilassa. Älä kiehauta kermaa, mutta kuumenna se kunnolla. Kaada kuumennettu kerma suklaarouheen päälle, sekoittele lusikalla ja lisää voinokare. Jäähdytä suklaaganachea ensin huoneenlämmössä hetken aikaa ja sitten jääkaapissa noin tunnin. Kun suklaaganache on jäähtynyt, vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Huom! Älä vatkaa suklaaganachea liian kauaa, malta lopettaa ajoissa, kun siitä tulee kermavaahdon oloista! 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, aseta alin pohja kakkulautaselle ja kostuta se maidolla. Levitä siihen päälle puolet appelsiinimarmeladista sekä vaahdotetusta suklaaganachesta. Tee sama toiselle kerrokselle, ja aseta ylin kakkupohja siihen päälle. 

Jos haluat kakun pinnasta mahdollisimman tasaisen, voit tehdä siihen vielä voikreemin päälle, mutta se ei ole välttämätöntä. Tee sitten suklaakuorrute samalla tavalla kuin suklaaganache, mutta kaada se heti lämpimänä kakun päälle. Tasoita pintaa hieman tarvittaessa paletilla. Laita kakku jääkaappiin ja koristele se esim. marsipaanikoristeilla ja sokerihelmillä. 




<3:llä Emmi (:

6 kommenttia:

  1. Kaunis kakku. Hyvää joulua sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Meillä vietetään lauantaina esikoisen 18-v juhlia!
    Kaksi vieraista keliaakikkoja ja tämä ohje tuli kuin taivaan lahjana, kun sankaritar toivoo tarjolle suklaakakkua :)

    Kaunis kiitos!!!

    VastaaPoista
  3. Nyt tuli kyllä vesikielelle voi jestas miten ihana ja kaunis kakku! Niin kaipaisin gluteenittomia ruokaohjeita ja nyt löytyi ainakin suklaisen kakun ohje. :)

    VastaaPoista
  4. Leivon isosiskolle syntärilahjaks kakun sen synttäreille ja toinen sisko on keliakiko niin tää tuli tarpeeseen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥