sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Makeaa ja suolaista yhdessä kakussa

Moikka pitkästä aikaa!

Tuli tässä taas otettua vähän taukoa, mutta toivottavasti taas tästä innostuisin leipomaan! Lukiotunnitkin on alkanu, joten tekemistä on riittäny viime viikoille..(Suoritan siis kaksoistutkintoa). Äiti on tätä Suklaa-suolapähkinäkakkua kerran ennemmin tehnyt, mutta nyt tein itse. Tämäkin helppo ja nopea tehdä, jos tulee vaikka vieraita niin on nopea tehdä ennen heidän tuloaan, mutta varmasti parempaa kun antaa makujen yön yli maustua :P Tekemiseen meni noin puoli tuntia. Ohjeen olen ottanu talteen jostain aikakauslehdestä, taisi olla MeNaiset.


 Suklaa-suolapähkinäkakku

150g voita
3 munaa
2 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
12 kpl Dumle-karkkeja

kuorrutus:

100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
2 dl suolapähkinöitä




Voitele irtopohjavuoka. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon.
Lisää myös voi. Kaada taikina vuokaan ja paloittele ja painele kakun päälle toffeetäytekarkit. Paista uunin keskitasolla n.10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuuasta.


Sulata kuorrutteen suklaat erikseen vesihauteessa tai mikrossa. Ripottele päälle pähkinät ja valuta päälle suklaat. Siirrä kakku kylmään jäähtymään.


-Annika

4 kommenttia:

  1. Joskus olen jotian vastaavaa tehnyt ja se on kyllä hyvää!

    VastaaPoista
  2. tosi kiva blogi! :) Käy kurkkaamassa munki blogi ja liity vaikka lukijaks jos tykkäsit + kommentitkin on enemmän kuin tervetulleita! :)

    www.mydreamwordll.blogspot.fi
    www.mydreamwordll.blogspot.fi
    www.mydreamwordll.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!♥