tiistai 16. lokakuuta 2012

Gluteenittomat krepit jauhelihatäytteellä

Päätin eilen heti leipoa jotain, niin päädyin tekemään iltapalaksi kreppejä ja salaattia! :) Täytyy sanoa, että nam nam! Nämä todellakin olivat hyviä ja maistuivat ihan tavallisilta lätyiltä, vaikka olivatkin gluteenittomista jauhoista :). Valokuvat eivät ehkä anna oikeutta herkullisille krepeille, mutta eihän siinä nyt viitsinyt kauaa kuvia räpsiä, kun oli maukas ateria nenän edessä! ;)


valmistusaika: reilu tunti (valmistelut, ohukaisten paistaminen ja kypsentäminen uunissa)
valmiita kreppejä tulee 5 kappaletta

gluteenittomat ohukaiset:

3 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
voita paistoon

jauhelihakreppien täyte: 

400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
puoliska paprika
1 dl ranskankermaa (voit myös yhtä hyvin käyttää turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä)
1 dl juustoraastetta
mausteita: suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Tee ensin ohukaiset. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita ne hyvin sekaisin. Anna taikinan turvota n. 20 minuuttia ja tee sillä välin kreppien täyte. Kuori ja pilko sipulit ja paprika. Paista jauheliha pannulla yhdessä sipuleitten ja paprikan kanssa. Mausta se lopuksi suolalla, pippurilla ja paprikalla. Lisää lopuksi ranskankerma hieman jäähtyneeseen jauhelihaseokseen. Kuumenna toinen paistinpannu ja ala paistamaan siinä lättyjä. Kun olet saanut paistettua kaikki lätyt, täytä ne jauhelihatäytteellä. Lado valmiit krepit uunivuokaan, ripottele juustoraastetta päälle ja paista uunissa 250 asteessa noin 5 minuuttia, tai kunnes juusto sulaa. Tarjoile ja herkuttele salaatin kera! :)


Terkuin Emmi :)

4 kommenttia:

  1. Minä näin tässä vähän aikaa sitte unta että lääkäri määräs kaks viikkoa ilman mitään viljoja, itekin oon pahasti allerginen. Unessa köksäntunneilla tehtiin jotain ihmeellistä makaroonilaatikkoa jossa oli jotain kökköjä ja sitte jälkiruuaksi gluteenittomia keksejä jotka mureni jauhokasaks ku niitä kosketti. :D Vielä en ole siis kokeillut viljattomuutta mutta voisi mielenkiinnosta joskus kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha, niin kaikki vain tuleekin uniin! :D Munkin pitäisi kehitella jotain sokerittomia ja vehnättömiä reseptejä... Saa nähdä mitä tulee :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!♥